Grad

O budućnosti Revelina odlučivat će Gradsko vijeće

O budućnosti Revelina odlučivat će Gradsko vijeće

Iz Gradske uprave izvijestili su kako je gradonačelnik Andro Vlahušić danas uputio službeni dopis predsjedniku Gradskog vijeća Matu Frankoviću i svim klubovima vijećnika, a na temu upravljanja tvrđavom Revelin.

Gradonačelnik Gradskom vijeću predlaže da na idućoj sjednici odluči o načinu gospodarenja prostorom u tvrđavi Revelin, koji do 15. prosinca 2015. godine temeljem Ugovora o zakupu, koristi ugostiteljski obrt Afrika.

– Grad Dubrovnik kao zakupodavac dužan je zakupniku, koji uredno ispunjava sve svoje obveze iz ugovora, ponuditi sklapanje novog ugovora (tzv. pravo prvozakupa), najkasnije 60 dana prije isteka roka na koji je ugovor zaključen, a taj rok ističe 15. listopada 2015. godine – daju objašnjenje prijedloga iz Grada Dubrovnika.

Ističe se kako je Povjerenstvo za određivanje visine zakupnine, namjenu prostora, rok trajanja zakupa i provođenje natječaja na svojoj sjednici održanoj 21. rujna predložilo da o načinu gospodarenja predmetnim prostorom odluku donese Gradsko Vijeće, a naročito iz razloga što se radi o spomenku kulture nulte kategorije.

Za preostali dio tvrđave Revelin, Povjerenstvo predlaže gospodarenje na način kako je to utvrđeno Pravilnikom o gospodarenju tvrđavom Revelin.

Uz dopis, Vlahušić je klubovima vijećnika i predsjedniku GV-a dostavio svu dokumentaciju vezanu uz provedeni javni natječaj i Ugovor o zakupu prostora u tvrđavi Revelin te detaljne financijske podatke.

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist