Kultura

NOVOST U NOĆI MUZEJA Navratite i u Festivalsku palaču!

Festivalska palača

Noć muzeja tradicionalno se održava posljednjeg petka u siječnju u više od sto gradova i mjesta u Hrvatskoj, a ovogodišnjoj, jubilarnoj, desetoj manifestaciji, pridružuju se i Dubrovačke ljetne igre koje s prigodnim programom otvaraju vrata Festivalske palače, 30. siječnja od 18 sati do 1 poslije ponoći na adresi od Sigurate 1.

Program u Festivalskoj palači počinje u 18 sati s kratkim predavanjem o projektu kandidature Dubrovnika za Europsku prijestolnicu kulture 2020., nakon čega slijedi otvaranje izložbe (anti)razglednica prikupljenih tijekom zadnja dva mjeseca u sklopu akcije naziva ZA ŠTO DU?BROVNIK. Akcija je to u kojoj su anketirani građani svih uzrasta s pitanjem kakav Dubrovnik zamišljaju u budućnosti, a izložba će predstaviti te njihove imaginacije i vizije grada. U 19 sati održat će se Mala radionica dizajna za djecu koju će voditi Jelena Perišić i Ana Kljaković Gašpić, dizajnerice čiji je rad pobijedio na natječaju za vizualni identitet kandidature Dubrovnika za Europsku prijestolnicu kulture. Od 20 sati pa sve do iza ponoći omogućeno je ragledavanje Festivalske palače uz vodstvo.

Publika će biti upoznata s iznimno zanimljivom poviješću palače koja je danas u vlasništvu Dubrovačkih ljetnih igara, uz glazbeni intermezzo u izvedbi Glazbene radionice Sorgo i mali tratamenat. Pripremljena je i nagradna igra u kojoj mogu besplatno sudjelovati svi posjetitelji, a izvlačenje dobitnika je u 23 sata.

‘Kandelora, zima fora’, laž ili ne, Igrama se svakako bliži ljeto već tri dana nakon Noći muzeja 2015., kada će tradicionalno na Kandeloru, 2. veljače, biti predstavljen pretprogram nadolazeće festivalske sezone.

Pročitajte još

‘JELA MOJE BABE’ Umjetnica Andrea Vukoja Prce vodit će dječju likovnu radionicu

Dulist

VELIKI MALI ČUVARI PRIRODE Izložba o pčelama u Ljetnikovcu Bunić-Kaboga

Dulist

VEČERAS Predstavljanje knjige o dubrovačkom biskupu Josipu Mariji Careviću

Dulist