AktualnoUrednički izbor

NOVO IZDANJE DULISTA Slikovnica ‘Priča o ježu jugašu’ je u knjižarama!

juz knjizara

Slikovnica ‘Priča o ježu jugašu’, nastala u izdanju DuLista od danas je dostupna u knjižarama, točnije u knjižarama Algebre na Stradunu. Riječ je o slikovnici koju je na dar dobio VK Jug Adriatic Osiguranje koji u prosincu ove godine slavi stoti rođendan.

Priču za najmlađe o najtrofejnijem hrvatskom sportskom kolektivu napisala je glavna urednica DuLista, Barbara Đurasović, a ilustrirala dubrovačka slikarica Iris Lobaš Kukavičić. Promocija slikovnice održat će se u petak, 8. prosinca 2023., u sklopu Dubrovačkog zimskog festivala i gradske tvrtke Baština u Lazaretima, na adresi Frana Supila 8, s početkom u 18 sati.

Autorica Barbara Đurasović ističe kako punih stotinu godina u kontinuitetu vaterpolisti Juga žive s gradom i uz grad te su postali dio identiteta Dubrovnika.

-Najtrofejnija hrvatska momčad, s čak 69 osvojenih trofeja u svojoj povijesti, VK Jug Adriatic osiguranje u prosincu ove godine slavi svoj 100. jubilej. Znajući da se velika proslava sprema za lipanj 2024., kada klub obilježava stotu godišnjicu od prve odigrane utakmice u Portu, smatram da bi bilo lijepo čestitku i DuListov dar klubu uputiti baš za njegov rođendan u prosincu – podijelila je Đurasović.

prica o jezu jugasu knjizara 3

Podloga za slikovnicu bila je velika klupska monografija ‘5 do 100’ autora Željana Konsua, u kojoj su iznesene sve činjenice, rezultati, uspjesi, trofeji, ali i porazi najtrofejnije hrvatske momčadi. Povijest i sportske uspjehe Barbara je sažela i prilagodila djeci. Tako je glavni junak slikovnice jež koji pripovijeda Jugovu priču, i to ne samo priču o brojnim pobjedama kluba, već priču o ljubavi, zajedništvu, ponosu, trudu, odricanju, roditeljima koji vode svoju djecu na tribine, prate ih na prve treninge, tradiciji, gradu, jer, naglašava autorica – sve je to Jug.

Ježevu priču na engleski jezik preveo je istaknuti prevoditelj i glumac Filip Krenus pa će se u knjižarama, uz hrvatsko izdanje, moći kupiti i slikovnica ‘The Tale of Jug the Urchin’, a zgode ponosnog stogodišnjaka će sigurno izaći i izvan granica Hrvatske.

Slikovnica se također može kupiti u redakciji DuLista na adresi Ćira Carića 3 (u zgradi Pentagon u Lapadu iznad Poliklinike Glavić) po promotivnoj cijeni od 15 eura. Prije dolaska u redakciju, pošaljite nam OIB i adresu na naš službeni mail info@dulist.hr pa ćemo Vam poslati predračun kojeg možete platiti internet bankarstvom ili putem Pošte/banke. Nakon uplate, dođite po svoj primjerak slikovnice u  redakciju DuLista!

Pročitajte još

IZ GRADA PODSJEĆAJU U tijeku je završno testiranje sustava zone posebnog prometnog režima

Dulist

400 TISUĆA STANOVA U RH JE PRAZNO Bačić: Nacionalni plan stambene politike biti će donesen do kraja godine

Dulist

Carmen Miloglav i ove sezone u Ragusi!

Dulist