Aktualno

Novi/stari gradonačelnik i župan

Novi/stari gradonačelnik i župan

Kraj godine uvijek je odlična prilika za napraviti svojevrsnu inventuru događaja koji su obilježili minulih 365 dana. To je napravio i duList u svom tiskanom izdanju, izdvojivši po mišljenju redakcije 10 događaja koji su obilježili dubrovačku 2013.

Peto mjesto naše ljestvice zauzele su dvije pobjede na lokalnim izborima, kojima su gradonačelnik Vlahušić i župan Dobroslavić osvojili drugi mandat.

Godinu 2013. pamtit ćemo i po još jednim lokalnim izborima. Dobili smo novog/starog gradonačelnika i župana. Podsjetimo, nakon što su Dubrovčani od sedam gradonačelničkih kandidata odlučili  da će u drugom krugu birati između Tea Andrića ( HDZ-HSP AS-HSLS) i Andra Vlahušića (HNS-HSS-SHUS). Vlahušić je ponovno postao dubrovački gradonačelnik s 59,80 posto osvojenih glasova, dok je Andrić osvojio 37,28 posto glasova. Prevedeno u glasovima, to znači da je za Vlahušića glasalo 10.294 sugrađana, dok je svoje povjerenje Andriću dalo njih 6.418. U prvom krugu pak Vlahušić je dobio 31,76 posto glasova, a Andrić 25,92 posto glasova. HDZ-ovom dubrovačko-neretvanskom županu Nikoli Dobroslaviću nije bio potreban drugi krug. On kao kandidat koalicije HDZ-HSU-HSLS-HSP AS nije uopće imao pravu konkurenciju. Svoje protivnike uspio je pobijediti već u prvom krugu. Od 61.474 glasova birača Dobroslaviću je pripalo čak njih 33.838 ili 55,04 posto. Pred četiri godine pak osvojio je 41,68 posto glasova i morao u drugi krug s Mirom Buconić (22,16 posto) koja je za dlaku pretekla SDP-ovca Iva Karamatića. Nikola Dobroslavić tako je uvjerljivo pobijedio Mirka Duhovića (SDP-HSS-HNS) koji je osvojio povjerenje tek 16.758 birača odnosno 27,26 posto ukupnog broja glasova.

Pročitajte još

Uskoro kreće energetska obnova ljetnikovca Crijević Pucić

Dulist

Kakvo nas ljeto očekuje?

Dulist

ZBOG RADOVA Dio ulica danas bez vode, na snazi i privremena prometna regulacija

Dulist