Županija

Novih devet milijuna kuna za projekte županijske lučke infrastrukture

Novih devet milijuna kuna za projekte županijske lučke infrastrukture
DCIM100MEDIADJI_0117.JPG

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, nakon provedenog javnog poziva, donijelo je Odluku o dodjeli proračunskih sredstava namijenjenih izgradnji, sanaciji i rekonstrukciji objekata podgradnje u lukama otvorenim za javni promet.

Sukladno donesenoj Odluci, za projekte lučke infrastrukture u Dubrovačko-neretvanskoj županiji odobren je iznos od osam milijuna i 940 tisuća kuna.

Županijskoj lučkoj upravi Korčula odobreno je 890 tisuća kuna za izvođenje radova na uređenju komunalnog dijela luke Račišće.

Za projekt Rekonstrukcije luke Drače, koji vodi Lučka uprava DNŽ, odobren je iznos od dva milijuna i 250 tisuća kuna, a za projekt Sanacije dijela obale i izgradnje gata u Cavtatu 4,5 milijuna kuna. Rekonstrukciju luke u Trpnju, sukladno ovoj Odluci, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture sufinancirat će s 1,3 milijuna kuna.

-Dodajmo i kako je Ministarstvo donijelo Odluku o dodjeli financijskih sredstava za sufinanciranje sanacije i rekonstrukcije pomorskog dobra u općoj upotrebi, a prema kojoj se sufinanciraju tri projekta jedinica lokalne samouprave na području Dubrovačko-neretvanske županije. Općini Orebić dodijeljen je iznos od 527 850 kuna za rekonstrukciju zaštitne ograde plaže Trstenica, Općini vela Luka 40 tisuća kuna za sanaciju pristana na otočiću Ošjak te Općini Konavle 53 350 kuna za uređenje gradske plaže Žal u Cavtatu – navode u priopćenju za javnost iz Dubrovačko-neretvanske županije.

Pročitajte još

[FOTO] MODELARSKA LIGA Županijsko natjecanje mladih tehničara

Dulist

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist