Grad

Novih 10 milijuna kuna bespovratnih sredstava za Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik dobio je novih 10 milijuna kuna bespovratnih sredstava, objavio je gradonačelnik Mato Franković. Gradonačelniku Matu Frankoviću danas je u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije u Zagrebu uručen Ugovor o sufinanciranju provedbe EU projekta ‘Razvoj vodno komunalne infrastrukture Dubrovnik’ (Aglomeracija Dubrovnik) vrijedan 10 milijuna kuna. Ugovor je gradonačelniku uručila ministrica resornog ministarstva Nataša Tramišak.

Navedeni ugovor potpisan je na temelju Odluke Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije o sufinanciranju provedbe EU projekata za 2020 godinu kojoj je prethodio Javni poziv za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini.
Riječ je o bespovratnim sredstvima iz Državnog proračuna kojima se sufinanciraju troškovi koje je Vodovod Dubrovnik d.d. na temelju Ugovora o projektu dužan osigurati iz vlastitih izvora. Odobreni iznos od deset milijuna kuna maksimalni je iznos kojim Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije sufinancira vlastito učešće Korisnika na temelju Javnog poziva za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini.

-Grad Dubrovnik nastavlja uspješno povlačiti europska sredstva. Sinergijom gradskog upravnog odjela za europske fondove i društava u vlasništvu Grada Dubrovnika pokazujemo kako je u istinu snaga u Timu. Timu koji pozna materiju, ima jasne ciljeve i sposoban je realizirati velike projekte. Nastavljamo u budućem razdoblju i dalje aktivno raditi na brojnim europskim projektima, a svaki od njih za jedan segment podiže razinu kvalitete života naših sugrađana. U ovakvim trenutcima se pokazuje kolika je čast raditi za svoj Grad – naveo je gradonačelnik.

Podsjetimo, projekt Aglomeracije Dubrovnik vrijedan je 881,2 milijuna kuna s PDV-om, a prihvatljivi troškovi su 647,8 milijuna kuna od čega 457,6 milijuna kuna čine bespovratna EU sredstva iz Kohezijskog fonda. Preostalih 190,1 milijuna kuna u projektu osigurat će Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja (63,3 milijuna kuna), Hrvatske vode (63,3 milijuna kuna) te Vodovod Dubrovnik d.o.o. (63,3 milijuna kuna).
Kapitalni projekt ove gradske uprave predstavlja najveći infrastrukturni zahvat u vodoopskrbni i kanalizacijski sustav Dubrovnika u njegovoj povijesti. Projektom Aglomeracije obuhvaćena su, uz izgradnju pročistača na Petki, ulaganja u sustav javne vodoopskrbe i odvodnje u naseljima Dubrovnik, Zaton – Orašac i Moševići – Visočani te sustav javne odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda u naseljima Bosanka, Čajkovica, Čajkovići, Donje Obuljeno, Dubrovnik, Gorenje Obuljeno, Knežica, Komolac, Lozica, Mokošica, Nova Mokošica, Osojnik, Petrovo Selo, Pobrežje, Prijevor, Rožat, Sustjepan i Šumet.

Pročitajte još

Prvi vikend Dubrovačkog zimskog festivala u gradu boravilo 1.232 turista

Dulist

Stjepko Krilanović predložen za zapovjednika Vatrogasne zajednice Grada Dubrovnika

Dulist

POTVRĐENO! Božo Benić novi je pročelnik Upravnog odjela za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija