Hrvatska

NOVI UDAR NA GRAĐANE Odvoz smeća poskupljuje!

Od 1. studenog stupa na snagu Uredba o gospodarenju komunalnim otpadom koja određuje da se komunalni otpad mora prikupljati odvojeno i naplaćivati po količini.

Ispred svake kuće i zgrade bit će po tri spremnika – za miješani, biorazgradivi i reciklabilni otpad. U višestambenim zgradama udio svakog korisnika određivat će se po broju članova kućanstva, kako prenosi Večernji list.

– Taj novi obračun obuhvaća naplatu realnih troškova prikupljanja i troškova povećanja infrastrukture za odvojeno prikupljanje, a to nam nameće cirkularna ekonomija. Općine i gradovi morat će ispuniti ta dva uvjeta, što će nužno dovesti do povećanja cijena – objašnjava Aleksandra Anić Vučinić, predsjednica Hrvatske udruge za gospodarenje otpadom (HUGO), a u Rijeci su primjerice građani početkom ovog mjeseca dobili račune za odvoz otpada veće 109 posto.

Više pročitajte ovdje.

Pročitajte još

UVODI SE NOVI SUSTAV ZA UZBUNJIVANJE U subotu će svi dobiti testnu poruku!

Dulist

Vlada predstavila poreznu reformu. Evo koliko će kome rasti plaće

Dulist

S britanskog tržišta dosad ostvareno 96 tisuća dolazaka

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija