Hrvatska

NOVI UDAR NA DŽEPOVE Hrvatski Telekom skuplji za 5 posto!

blank

Novi udar na džepove građana najavili su iz Hrvatskog Telekoma. Tako će od 1. listopada 2023. povećati svoje usluge za 5 posto.

Poskupit će iznosi mjesečnih naknada fiksnih i mobilnih tarifa, paketi i opcije definirane službenim cjenicima, dok ostale stavke računa kao što su potrošnja minuta, poruka ili interneta, jednokratne naknade, rate za uređaje ostaju nepromijenjene.

Povećanje cijena usluga pravdaju inflacijom te u službenoj svojim klijentima navode kako je Državni zavod za statistiku u siječnju ove godine objavio da je prosječna godišnja stopa inflacije za 2022. godinu 10,8%.

– Hrvatski Telekom je ovlašten jednom godišnje uskladiti cijene svojih usluga s prosječnom godišnjom stopom inflacije za prethodnu godinu, koju jednom godišnje objavljuje Državni zavod za statistiku – naveli su iz HT-a te ujedno napominju kako usklađivanje cijena sa stopom inflacije korisnicima ne omogućuje raskid ugovora bez naknade. Korisnici, naime, pravo na raskid ugovora bez naknade po osnovi izmjena njihovih Općih uvjeta poslovanja radi uvođenja indeksne klauzule su imali početkom 2023. godine.

 

Pročitajte još

‘PLAN ZA SRCE’ Gotovo 40 posto osoba u Hrvatskoj umire od kardiovaskularnih bolesti!

Dulist

U opticaju još 5 milijardi kuna!

Dulist

EUROZONA U IDUĆIH GODINU DANA Procjena rasta cijena, nominalne potrošnje i povećanja plaća

Dulist