AktualnoHrvatska

DHMZ za dubrovačko područje: ‘Budite spremni na jača grmljavinska nevremena’

kisa35

Na dubrovačkom se području u noći s petka na subotu može očekivati grmljavinska oluja, navode na svojim stranicama iz Državnog hidrometeorološkog zavoda. Stupanj pripravnosti je ‘žut’, a nadalje ističu kako su lokalno mogući izraženi pljuskovi i grmljavina, dok je vjerojatnost grmljavine veća od 60 posto.

dhmz2

-Budite na oprezu zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom – ističu.

Za subotu, 5. kolovoza ističe se kako će u jednom dijelu dana stupanj pripravnosti biti u ‘žutom’, ali i ‘narančastom’ zbog grmaljvine.

dhmz

Banner 300x250 DU 1

-Obilna kiša u kratkom vremenu. Količina oborine veća od 70 mm. Budite na oprezu i svjesni mogućnosti lokaliziranog poplavljivanja manjeg broja građevina uz lokalni prekid aktivnosti na otvorenom. Očekuju se teški uvjeti za vožnju zbog smanjene vidljivosti te mokrih kolnika.

Moguće grmljavinsko nevrijeme. Vjerojatnost grmljavine veća od 70 posto. Budite spremni na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzročiti veliku štetu i zaštitite se od munja. Moguća su oštećenja na imovini te na drveću. Moguće su lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom te u prometu – navode u objavi.

Izvor fotografija: DHMZ printscreen

Pročitajte još

MOKOŠICA PRVI PUT PROSLAVILA SV. GAŠPARA ‘Misu je doživljavao kao nešto veličanstveno’

Dulist

GORDAN BOSANAC ‘Šuica je prekršila kodeks ponašanja, mora se suočiti sa sankcijama

Dulist

ISPUCALI STUPOVI PELJEŠKOG MOSTA Stručnjaci tvrde kako sigurnost prometa nije ugrožena

Dulist