Grad

NOVI PROLOM OBLAKA Stiže Talija!

Kiša u Dubrovniku 2014.

Sunce će Dalmaciju grijati još u utorak i dio srijede, a zatim slijede dva kišna dana koja stižu sa ciklonom Talija, što znači da opet na početku rujna pri ruci treba imati kišobrane.

Tako utorak donosi pretežno sunčano i u većini predjela suho vrijeme, a samo u Dalmatinskoj zagori, uglavnom uz granicu s BiH, može biti slabih i prolaznih pljuskova s grmljavinom.

Noći će biti malo svježije, zapuhat će slaba, podno Velebita umjerena bura, danju slab do umjeren vjetar zapadnih smjerova. Danju će biti toplo s jutarnjim temperaturama od 13 do 18 u Zagori, dok bi će danju biti i do 30 stupnjeva.

Pogoršanje stiže u drugom dijelu srijede, najavljuje Rade Popadić iz ‘Crometea’:

– Početak dana bit će u znaku sunca, tek u Zagori popodne uz lokalno umjeren razvoj naoblake. Oblačnije vrijeme očekujemo u drugom dijelu dana, a pogotovo navečer kada će gotovo posvuda biti kiše ili grmljavinskih pljuskova – kaže Popadić.

Kiša će dominirati i četvrtkom, lokalno su mogući izraženiji neverini, a u kratko vrijeme može pasti više od 40 litara oborine po četvornom metru uz umjereno do pojačano jugo.

Ima li kraja takvim vremenskim neprilikama gdje će najviše kišiti?

– Do kraja dana jugo će oslabiti i prestati, okrenuti na umjerenu i pojačanu buru, no još tijekom petka u Dalmaciji će biti kiše i grmljavinskih pljuskova. Najviše kiše ovoga puta stiže na jug Dalmacije – kaže Popadić napominjući kako će s kišom par stupnjeva zahladiti.

Ako se ohladio zrak, more se još drži na ugodnim temperaturama, jer unatoč prošlim kišama more se nije ohladile pa se tako temperature kreću od 23 do 25 stupnjeva, a bit će tako i za sljedeći vikend koji će, kako se očekuje, biti u znaku sunca.

Izvor: Slobodna Dalmacija

Pročitajte još

SVEUČILIŠTE U DUBROVNIKU Priča o europskim izborima na kampusu

Dulist

Otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru nastavlja se idući tjedan

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist