Aktualno

NOVI PROJEKT FRANA STJEPOVIĆA Akademija koja prati ritam koktel trendova

‘Posljednje poglavlje u povijesti koktela sasvim izvjesno još nije napisano’, rekao nam je Frano Stjepović, predsjednik Hrvatske udruge barmena, svjetski prvak, majstor koktela s potpisom.

Naprotiv, tvrdi, razvoj miješanih pića neprestano se nastavlja. Ritam koktela nikad zapravo nije dovršen, stoga ne čudi kako je pokrenuo i Akademiju za barmene, mjesto gdje će profesionalci, ali i početnici, dolaziti obnavljati i usavršavati znanja iz svijeta miješanih pića.

-Svrha Hrvatske udruge barmena je da educira svoje članove, one zaposlene u turizmu i ugostiteljstvu, ali i da se kroz druženja, natjecanja i nove radionice upoznaju s novim trendovima – ističe nam Stjepović, a Akademija, u kojoj su ove godine odrađene već dvije radionice, na istom je tragu. U malom, ali detaljnom prostoru na Vojnoviću, gdje smo ga posjetili, mnoštvo je ‘memorabilije’, još od 1979. godine kada je upravo on bio svjetski prvak sa svojim koktelom s potpisom. Tu su novinski isječci, zastavice različitih federacija, najvažnije diplome… Više od pola toga nije moglo niti stati u ovu prostoriju. Ali zato stane mnoštvo novih ideja. Kojih, pročitajte u tiskanom izdanju DuLista.

Foto: Frano Stjepović/Mia Njavro

Pročitajte još

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] ZJENA GLAMOČANIN Misija mi je da moja kći pokupi dubrovačku vibru!

Mia Njavro Banić

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

[PELJEŠAC JE ONLINE] Cijeli Jadran je od sada pokriven mjerenjima meteoroloških radara

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija