Grad

NOVI KOLEKTIVNI UGOVOR Veća prava dubrovačkim vatrogascima

NOVI KOLEKTIVNI UGOVOR Veća prava dubrovačkim vatrogascima

Na dnevnom redu sjednice Gradskog vijeća idućeg ponedjeljka će se naći prijedlog kolektivnog ugovora za zaposlene u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Dubrovački vatrogasci, dobrovoljnim vatrogasnim društvima i Vatrogasnoj zajednici Grada Dubrovnika.

-Interes Grada Dubrovnika je dobro opremljena javna vatrogasna postrojba s adekvatno plaćenim zaposlenicima, a prihvaćanjem te sklapanjem novog kolektivnog ugovora primanja dubrovačkih vatrogasaca korespondirat će s primanjima njihovih kolega u Zagrebu, Rijeci ili Splitu, odnosno njihova prava izjednačit će se s pravima zaposlenih u upravnim tijelima Grada Dubrovnika – ističu iz Gradske uprave.

Osnovica za izračun plaće, primjerice, povećana je i iznosi šest tisuća kuna, a neke od novina koje donosi novi kolektivni ugovor jesu i plaćanje pripravnosti, prekovremenog rada i toplog obroka.

Sredstava za realizaciju prava reguliranih odredbama predloženog Kolektivnog ugovora osigurana su u Proračunu Grada Dubrovnika u Upravnom odjelu za komunalne djelatnosti i mjesnu samoupravu.

Podsjetimo, pregovori su započeli 16. veljače, a završili su 16. ožujka. Pregovarački timovi održali su ukupno pet pregovaračkih sastanaka.

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist