DuList IN

NOVE SPOTOVE SNIMALI U DUBROVNIKU Rucner i Duvnjak poručuju: Glazba nije otkazana

NOVE SPOTOVE SNIMALI U DUBROVNIKU Rucner i Duvnjak poručuju: Glazba nije otkazana

Glazba je oduvijek bila lijek, a to najbolje zna i naša virtuozna čelistica – Ana Rucner, koja je nakon par dana pomaganja u okolici Petrinje, zajedno s kolegom Markom Duvnjakom, odlučila iznenaditi i javnosti pokloniti dvije nove, energične izvedbe svojih omiljenih filmskih glazbenih tema iz uspješnica ‘Igra prijestolja’ i ‘Pirati s kariba’, koje je snimila krajem 2020. godine, kao nadu u bolje sutra te stvarajući glazbu koja upravo i potiče na ‘korak naprijed’, bez obzira i ne osvrćući se na ono loše. Ovim filmskim hitovima pridružila je i omiljenu rock obradu ‘Destiny’, iz Beethovenove V. simfonije, a u sve izvedbe za koje je snimila i atraktivne video spotove, Ani se pridružio bubnjar i trubač Marko Duvnjak. Za lokaciju novih video spotova odabrala je ponovno Dubrovnik.

-Odabrala sam Dubrovnik koji je za mene, uz moj rodni Zagreb, jedan od ljepših umjetničkih gradova u Hrvatskoj. U Dubrovniku sam kroz svoj festival Ana u gradu zaista glazbeno stasala kroz posljednjih deset godina i ovog sam Adventa osjetila veliku potrebu, upravo iz Dubrovnika odaslati svoju glazbenu novogodišnju čestitku – ističe Ana, koja je za svaki video spot pomno odabrala povijesne i atraktivne turističke lokacije širom Dubrovnika.
Tako je temu iz ‘Pirata s Kariba’ smjestila na Trg oružja, a popularnoj skladbi nadodala i završnicu ‘Mombasa’ iz filma ‘Inception’. Spotove je snimila Gio Kozić, s kojom Ana već neko vrijeme uspješno surađuje.
‘Igra prijestolja’ dobila je svoju video verziju na atraktivnoj lokaciji hotela Rixos Premium Dubrovnik, Aninog omiljenog hotela, na jednoj od najljepših dubrovačkih plaža. Ista ju je lokacija inspirirala i za snimanje spota ‘Destiny’ za koji se odlučila spustiti na same stijene, uz more, podno hotela.
-S Markom Duvnjakom surađujem već nekoliko godina. Surađivali smo na mojim koncertima na Bundeku, ali i na mojim turnejama u Kini krajem 2019. i početkom 2020. godine, tijekom kojih je Marko bio dio mog benda i zajedno smo svirali na desetak sjajnih koncerata. No, ideja za ovaj glazbeni projekt i suradnju rodila se tek nedavno i potpuno spontano. U nemogućnosti održavanja live koncerata u jeku ove epidemije, počeli smo zajednički stvarati glazbu i kreirati nove projekte pa je tako nastao i ovaj. A onda smo zajednički poželjeli u Novu 2021., za koju se nadamo da će nam svima biti puno bolja i sretnija, ući s premijerom novih zajedničkih izvedbi koje je Marko producirao u svom studiju – tumači Ana i naglašava da je oduvijek željela kombinirati čelo i bubanj.

-Jaka ritam sekcija mojoj izvedbi daje pravi glazbeni naboj i moram priznati da sam oduševljena ovim novim skladbama i spotovima i sinergiji koju smo zajednički postigli. Za Marka moram još reći da uz to što je odličan bubnjar, on je i vrstan trubač, a i pjevač. Tako da nas dvoje u ovoj kombinaciji zaista zvučimo kao pravi mali ansambl – nastavlja Ana i zaključno poručuje: ‘Ove nove izvedbe i video uradci poklon su mojoj vjernoj publici, moj glazbeni dar od srca kojim želim svima poslati dobru energiju i poruku da će sve biti u redu!’

 

Pročitajte još

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist