Kultura

NOVE RADIONICE Kako gimnazijalci vide Držića?

drzic i radionice
Likovna radionica “Držić u očima gimnazijalaca” Dom Marina Držića i Gimnazija Dubrovnik u suradnji organiziraju likovnu radionicu “Držić u očima gimnazijalaca”.
Radionica, pod vodstvom prof. likovne umjetnosti Ivanke Lilić i mentorice Jasmine Runje, muzejske pedagoginje Doma Marina Držića izvodi se unutar likovne grupe u sklopu nastave u prostorima Gimnazije.
Nakon proučavanja života i djela najvećeg hrvatskog komediografa i jednog od najvećih europskih renesansnih komediografa, polaznici su prionuli izradi skica olovkom na papiru.
Tema ovogodišnje radionice su gradovi u kojima je Marin Držić boravio, o kojima je pisao u svojim književnim djelima ili koji su povezani na različite načine s njegovim životom i djelom. Uprizoreni gradovi će biti Dubrovnik, Venecija, Milano, Carigrad, Siena, Beč, Firenca i Ancona, a učenici će ih prikazati kako slobodnom interpretacijom, tako i prema metodi promatranja određenog dijela pojedinog grada, ovisno o individualnoj sklonosti pojedinca.
Polaznici će se izražavati slikarskom tehnikom akrila na platnu. Po završetku radionice će povodom Međunarodnog dana muzeja biti upriličena izložba nastalih likovnih uradaka.
Foto Dom Marina Drzica/FB 

Pročitajte još

IZLOŽBA U SURADNJI S KOLEKCIONAROM S OSOJNIKA Kuharice zlato moje, tebe hvali jelo Tvoje

Dulist

U utorak premijerno pogledajte dokumentarac ‘Marin Držić: hrvatski Shakespeare’

Dulist

PREMIJERA U TEATRU Opera ‘Madama Butterfly’

Dulist