Grad

Nova solarna energetski učinkovita javna rasvjeta na Lopudu

Na otoku Lopudu proveden je projekt nabave i ugradnje energetski učinkovite javne rasvjete, kako javljaju iz Grada Dubrovnika. U ulicama Od Šunja i Od Polja, koje se okomito spajaju na Obalu Iva Kuljevana, mreža javne rasvjete proširena je za ukupno 900 metara te je na tom potezu postavljen 31 stup javne rasvjete sa solarnim uličnim svjetiljkama.

Vrijednost radova iznosi 357.345 kuna s PDV-om (47.4 tisuće eura), od čega je 173 tisuće kuna (23 tisuće eura) sufinancirano od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova europske unije kroz projekt ‘Nabava i implementacija energetski učinkovite javne rasvjete na otoku Lopudu prema Programu razvoja otoka u 2022. godini’.

Dubrovnik se razvija održivim smjerom kroz provedbu projekata energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora. Provodi se cjelovita rekonstrukcija i modernizacija sustava javne rasvjete Grada Dubrovnika koja uključuje montažu gotovo četiri tisuće novih, energetski učinkovitih, rasvjetnih tijela, a što će osim financijskih ušteda, pridonijeti zaštiti okoliša i povećanju energetske učinkovitosti sustava javne rasvjete.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

Postoji mogućnost odgode prvog broda za Lokrum. Pratite prognozu, ali i obavijesti!

Dulist

Isplaćene ‘uskrsnice’ dubrovačkim umirovljenicima

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija