Grad

Nova solarna energetski učinkovita javna rasvjeta na Lopudu

Nova solarna energetski učinkovita javna rasvjeta na Lopudu

Na otoku Lopudu proveden je projekt nabave i ugradnje energetski učinkovite javne rasvjete, kako javljaju iz Grada Dubrovnika. U ulicama Od Šunja i Od Polja, koje se okomito spajaju na Obalu Iva Kuljevana, mreža javne rasvjete proširena je za ukupno 900 metara te je na tom potezu postavljen 31 stup javne rasvjete sa solarnim uličnim svjetiljkama.

Vrijednost radova iznosi 357.345 kuna s PDV-om (47.4 tisuće eura), od čega je 173 tisuće kuna (23 tisuće eura) sufinancirano od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova europske unije kroz projekt ‘Nabava i implementacija energetski učinkovite javne rasvjete na otoku Lopudu prema Programu razvoja otoka u 2022. godini’.

Dubrovnik se razvija održivim smjerom kroz provedbu projekata energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora. Provodi se cjelovita rekonstrukcija i modernizacija sustava javne rasvjete Grada Dubrovnika koja uključuje montažu gotovo četiri tisuće novih, energetski učinkovitih, rasvjetnih tijela, a što će osim financijskih ušteda, pridonijeti zaštiti okoliša i povećanju energetske učinkovitosti sustava javne rasvjete.

Pročitajte još

Delegacija Čilea na prijemu u Gradu Dubrovniku

Dulist

SANIRAJU SE ŠAHTOVI Ulica Od Batale zatvorena za promet u noći sa srijede na četvrtak

Dulist

UKRAJINKA ANNA GADIATSKA Za mene je Dubrovnik postao drugi dom, jako sam sretna!

Maria Prkut