Hrvatska

NOVA SMS PRIJEVARA Ponovno u ime Hrvatske pošte

posta internet prijevara

Putem SMS poruka se ponovno u ime Hrvatske Pošte širi prijevara gdje građanima stižu lažne obavijesti o nemogućnosti dostave paketa zbog nepotpunih informacija, objavljuje N1.

Ako ste dobili ovakvu poruku obrišite i blokirajte pošiljatelja te ni u kojem slučaju ne otvarajte poveznicu i ne unosite svoje podatke. Nadalje je na ovu vrstu prevare ranije upozorila i sama Hrvatska pošta.

– Ako ste primili lažni SMS u istom periodu kada očekujete pošiljku, u pitanju je slučajnost. Jedino primatelj ili pošiljatelj pošiljke mogu saznati osnovne podatke o pošiljci putem sustava za praćenje, i to ako raspolažu brojem pošiljke, odnosno ako je za pošiljku odabrana usluga praćenja – upozorili su iz pošte.

Uz navedeno dodaju kako su lažne poruke i obavijesti prepoznatljive po sumnjivoj i čudnoj e-mail adresi ili poveznici te pravopisnim i gramatičkim pogreškama na stranici. Uz to poručuju da posebnu pozornost obratite ako na poveznici trebate unijeti podatke s bankovne kartice. Uz to napominju kako je njihova službena domena posta.hr.

Pročitajte još

BONO BOŠNJAK podnio ostavku na mjesto predsjednika Hrvatskog boksačkog saveza

Dulist

EU sud za ljudska prava odbio sve tužbe slovenskih ribara

Dulist

TKO PROPUSTI ROK, SNOSIT ĆE POSLJEDICE Ako ste zaštićeni najmoprimac, prijavite se u Registar stanova!

Dulist