Hrvatska

NOVA SMS PRIJEVARA Ponovno u ime Hrvatske pošte

NOVA SMS PRIJEVARA Ponovno u ime Hrvatske pošte

Putem SMS poruka se ponovno u ime Hrvatske Pošte širi prijevara gdje građanima stižu lažne obavijesti o nemogućnosti dostave paketa zbog nepotpunih informacija, objavljuje N1.

Ako ste dobili ovakvu poruku obrišite i blokirajte pošiljatelja te ni u kojem slučaju ne otvarajte poveznicu i ne unosite svoje podatke. Nadalje je na ovu vrstu prevare ranije upozorila i sama Hrvatska pošta.

– Ako ste primili lažni SMS u istom periodu kada očekujete pošiljku, u pitanju je slučajnost. Jedino primatelj ili pošiljatelj pošiljke mogu saznati osnovne podatke o pošiljci putem sustava za praćenje, i to ako raspolažu brojem pošiljke, odnosno ako je za pošiljku odabrana usluga praćenja – upozorili su iz pošte.

Uz navedeno dodaju kako su lažne poruke i obavijesti prepoznatljive po sumnjivoj i čudnoj e-mail adresi ili poveznici te pravopisnim i gramatičkim pogreškama na stranici. Uz to poručuju da posebnu pozornost obratite ako na poveznici trebate unijeti podatke s bankovne kartice. Uz to napominju kako je njihova službena domena posta.hr.

Pročitajte još

TKO PROPUSTI ROK, SNOSIT ĆE POSLJEDICE Ako ste zaštićeni najmoprimac, prijavite se u Registar stanova!

Dulist

MAĐARSKI I TALIJANSKI BORBENI ZRAKOPLOVI Iduća dva mjeseca bi trebali štititi hrvatsko nebo

Dulist

OD PREVLAKE DO ILOKA Biciklistički maraton u spomen ubijenih redarstvenika u Borovu selu

Dulist