Hrvatska

NOVA PRAVILA – PUNO VIŠE KORISNIKA Provjerite imate li pravo na dječji doplatak!

hzzo003

Početkom idućeg mjeseca na snagu stupaju zakonske izmjene koje se odnose na dječji doplatak. Itekako su povoljne jer znatno proširuju krug potencijalnih korisnika povećavanjem dohodovnog cenzusa za ostvarivanje ovog prava. Osim toga, uvodi se pet cenzusnih grupa. Ovisno o tome u koju potpadnete iznos doplatka će se razlikovati.
Dohodnovni census se uduplava. Do 1. ožujka pravo na dječji doplatak ste mogli ostvariti ukoliko vam je dohodak po članu kućanstva bio 309,01 euro. U pravilu su pravo na dječji doplatak zbog tako niskog cenzusa imale samo obitelji s jednom plaćom. Od 1. ožujka pravo na dječji doplatak ćete moći ostvariti ako vam dohodak po članu kućanstva ne prelazi 618,02 eura. Dakle, uzmemo li za primjer četveročlanu obitelj: otac, majka i dvoje maloljetne djece – ako oba roditelja imaju plaću po 1200 eura obitelj ostvaruje pravo na dječji doplatak.
Veći iznosi
Povećani su i iznosi dječjeg doplatka. Najveći je 61,80 eura po djetetu. Na njega imaju pravo obitelji s prihodima nižim od 88,29 eura po članu. Najmanji je iznos od 30,90 eura po djetetu. Njega će dobivati obitelji koje do sada nisu ni imale pravo na dječji doplatak jer im je dohodak između 441,45 i 618,02 eura po članu kućanstva.
Dakle ukoliko imate pravo na dječji doplatak čim prije pođite u HZZO Područni ured Dubrovnik da bi ga mogli početi dobivati čim zakonske promjene stupe na snagu.

Pročitajte još

TKO PROPUSTI ROK, SNOSIT ĆE POSLJEDICE Ako ste zaštićeni najmoprimac, prijavite se u Registar stanova!

Dulist

MAĐARSKI I TALIJANSKI BORBENI ZRAKOPLOVI Iduća dva mjeseca bi trebali štititi hrvatsko nebo

Dulist

OD PREVLAKE DO ILOKA Biciklistički maraton u spomen ubijenih redarstvenika u Borovu selu

Dulist