Aktualno

NOVA JAVNA NABAVA Gradnja doma umirovljenika ispod bolnice počinje u lipnju!

dom umirovljenika ispod OB Dubrovnik 1

Nakon što je krajem veljače pokrenut postupak javne nabave za izgradnju Centra za starije osobe Dubrovnik – Doma za starije i nemoćne ispod Opće bolnice Dubrovnik, Grad Dubrovnik objavio je i postupke javne nabave za voditelja projekta gradnje, za stručni nadzor i za koordinatora zaštite na radu. Radovi na ovom objketu trebali bi početi u lipnju!

– Centar za starije osobe Dubrovnik ispod Opće bolnice ključni je kapitalni projekt u društvenoj infrastrukturi čijom će se izgradnjom dubrovačkim umirovljenicima pružiti standard koji im je godinama nedostajao. Uz dom u Gružu ovo je, nakon 50 godina, drugi projekt vezan uz skrb i smještaj starijih sugrađana kojeg je pokrenula ova gradska uprava. Uz jednokrevetne i dvokrevetne sobe, Centar će biti opremljen restoranom, liječničkom ordinacijom, prostorima za fizikalnu terapiju te društvenim prostorijama. Osim smještaja za 205 korisnika i dnevni boravak za 75 korisnika, Dom će pružati i različite usluge za vanjske korisnike poput fizikalne terapije, dostave hrane, pomoći u kući za slabije pokretne, a kojima je svrha omogućiti što duži ostanak starije osobe u svome domu – napisali su iz Grada.

Procijenjena vrijednost javne nabave za radove izgradnje Centra za starije iznosi 13.687.917,96 eura bez PDV-a, a već ranije je, podsjećaju iz Grada Dubrovnika, osigurano 6.138.045,24 eura bespovratnih sredstava u okviru poziva Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Preostala sredstva do iznosa maksimalnih prihvatljivih troškova projekta (12.014.045,24 eura) osigurat će se kreditnim zaduženjem u iznosu od 5.876.000,00 eura, što je potvrdilo Gradsko vijeće na svojoj posljednjoj sjednici. Sveukupna investicija izgradnje Centra s opremanjem iznosi 21.113.808,20 eura, uključujući PDV.

Rok za dostavu ponuda za izgradnju centra ističe 12. travnja, dok je rok za dostavu ponuda za Voditelja projekta gradnje, stručni nadzor i koordinatora zaštite na radu 15. travnja 2024. godine. Po završetku postupka javne nabave, početak radova očekuje se u lipnju ove godine.

Pročitajte još

DOSJE JARAK Banožić prvi put nakon nesreće: ‘Želim istinu, nisam pretjecao’

Dulist

BIG GAME OREBIĆ Ekipa ‘Ma Lu’ najuspješnija, ulovili tunu od 53 kilograma

Dulist

CRVENI KRIŽ POZIVA Daruj krv i spasi život

Dulist