Grad

NOVA IDEJA Cijeli gruški zaljev komunalna lučica!

NOVA IDEJA Cijeli gruški zaljev komunalna lučica!

Dubrovčani na uređenje gruškog zaljeva čekaju već desetljećima.

Među komunalnim vezovima vlada nered, građani su ogorčeni, a komunalna lučica još nije na vidiku. Tome treba pridodati i nedavno propalu koncesiju za luku nautičkog turizma, koja se treba graditi na potezu od Vile Elize do Orsana. Mnogi strahuju kako će se sve to odraziti i na komunalnu lučicu, koja tko zna kad će ugledati svjetlost dana. Komunalnih vezova i ovako kronično nedostaje pa se može zapitati zašto se ne bi na cijelom potezu od Batale do Orsana gradili upravo i samo – komunalni vezovi.
Ideju podržavaju i gradonačelnik Andro Vlahušić, i dubrovačka brodarska tvrtka Atlantska plovidba, uz uvjet da je ista ostvariva u odnosu na prostorne planove, kao i brodari, PSRD Batala… No, prostorni planovi nisu sveto pismo, podložni su izmjenama i dopunama, a sve je zapravo na volji i želji Grada.

Što su nam o svemu rekli dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić, ravnatelj Županijske lučke uprave Željko Dadić, Nikša Mojaš, iz pomorsko-sportskog ribolovnog društva Batala, direktor Luke Dubrovnik Božo Memed kao i Srđan Hrnić iz Udruge malih brodara Grada Dubrovnika proitajte u tiskanom izdanju DuLista.

Pročitajte još

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Andro Vidak na Orsuli je ostavio četiri apartmana! Ima nove velike planove za taj gradski park!

Barbara Đurasović

UŽIVO OD 10 SATI Pratite otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru

Dulist

JAVNI POZIV Grad sufinancira nabavu, instaliranje i ugradnju solarnih modula na obiteljskim kućama

Dulist