Županija

NOVA FLOTA Potpisan ugovor za nabavu tradicionalne neretvanske lađe

NOVA FLOTA Potpisan ugovor za nabavu tradicionalne neretvanske lađe

Župan Nikola Dobroslavić i predsjednik Udruge lađara Neretve Luka Oršulić potpisali su u srijedu u Palači Ranjina u Dubrovniku Ugovor o nabavci tradicionalne neretvanske lađe.

Naime, Udruga lađara Neretve je u procesu obnove flote za tradicionalni Maraton lađa na Neretvi, a ovim Sporazumom Dubrovačko-neretvanska županija osigurava sredstva za kupnju jedne lađe.

Župan se zahvalio udruzi Lađara na ovoj inicijativi i istaknuo da se radi o izradi potpuno identičnih lađa za novu generaciju natjecanja .

-Dubrovačko-neretvanska županija se uključila u akciju na način da potpisivanjem ovog Ugovora osiguravamo kupnju jedne lađe, a potičemo sve koji su u mogućnosti da se uključe i sudjeluju u ovoj akciji. Maraton lađa se odavno pretvorio u manifestaciju državne razine te čini Neretvu, a i cijelu našu županiju još atraktivnijom u turističkom smislu, rekao je župan Dobroslavić.

Predsjednik Udruge lađara Neretve Luka Oršulić  zahvalio se ovom prilikom županu Dobroslaviću, DNŽ i Vladi RH na maksimalnom pomaganju rada udruge te pomaganju cijele doline Neretve i očuvanju njene baštine

-Što se tiče lađa napravljen je program u kojem se grade 33 nove lađe, a za to je zaslužno brodogradilište “Stipaničev “. Lađe će biti identične kako ne bi bilo nikakvih prigovora o eventualnoj nepravilnosti u daljnjem natjecanju. Do 1. srpnja će biti isporučeno 15 lađa, a jedna od tih lađa je i od DNŽ po kojoj će i dobiti ime, rekao je Oršulić.

Potpisivanju ugovora su nazočile i pročelnice Žaklina Marević te Jelena Dadić Račić kao i pročelnik Ivo Klaić.

 

Foto DNŽ

Pročitajte još

POLICAJCI PREDSTAVILI SVOJE ZVANJE Dani otvorenih vrata u Pločama i Metkoviću

Dulist

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist