Aktualno

NOSITELJ LISTE U NAŠOJ JEDINICI Bačić: Na izbore izlazimo s koalicijskim partnerima

branko bacic

HDZ-ov potpredsjednik Branko Bačić najavio je da će na parlamentarne izbore ići s koalicijskim partnerima jer su u osam godina s njima uspostavili dobru komunikaciju i međusobno povjerenje. Bačić je, podsjetimo, nositelj izborne liste HDZ-a u desetoj izbornoj jedinici.

Bačić je, na konferenciji za novinare u Hrvatskom saboru, najavio da će na parlamentarne izbore ići s koalicijskim partnerima jer su u proteklih osam godina suradnje uspostavili dobru i kvalitetnu komunikaciju i međusobno povjerenje te da nije bilo ucjena, nego su dogovorno rješavali sva teška i izazovna pitanja.

– Nikada nije dolazilo u pitanje funkcioniranje koalicije, što je omogućavalo stabilnu Vladu jer je samo takva mogla poduzimati korake i rješavati projekte kako bi Hrvatska nakon osam godina i dva mandata premijera Andreja Plenkovića bila uređena država u svakom segmentu djelovanja hrvatskog društva, istaknuo je.

Najavio je da će s koalicijskim partnerima u pojedinim izbornim jedinicama koalirati i bit će na HDZ-voj listi, kao i prije.

Upitan hoće li Hrvoje Zekanović i Predrag Štromar biti na HDZ-ovoj listi, Bačić je rekao kako će s Hrvatskom narodnom strankom i Hrvatskom demokršćanskom strankom imati dogovor i kreirati liste na kojima će biti i oni.

Vezano za koalicijske partnere, novinarima je odgovorio da svaki tjedan održavaju sastanke te su apsolutno dogovorno odredili datum koji je objavio premijer i predsjednik stranke.

– Prije svega uspostavljen je konsenzus na svim tijelima unutar HDZ-a, a potom smo postigli suglasnost i s koalicijskim partnerima, dodao je.

Uvjeren je da će na izborima dobiti povjerenje sugrađana i da će treći put zaredom dobiti povjerenje građana i formirati stabilnu Vladu.

Upitan je li imenovanje ministrice Nine Obuljen Koržinek za koordinatoricu izbornog programa poruka europskim javnim tužiteljima, rekao je kako se protiv nje ne vodi nikakav postupak te da je ona jedna od najvažnijih osoba u postupku obnove.

Podsjetio je da je ona u kampanji prošlih izbora bila jedan od koautora HDZ-ova izbornog programa.

Odbacio je tvrdnje o podzastupljenosti žena u HDZ-u, nabrojivši primjere bivših predsjednica stranke i države te aktualne potpredsjednice Europske komisije.

Najavio je da se ovaj i idući tjedan očekuje glasovanje i saborska rasprava o zakonskim prijedlozima koji se moraju donijeti prije raspuštanja Sabora.

Bačić je ustvrdio da su potpuno ispunili programe i realizirali projekte.

– Hrvatsku smo državu učinili uređenijom, a hrvatsko društvo boljim nego što smo ga naslijedili i u izbornu utakmicu ulazimo uvjereni u pobjedu, ocijenio je.

– Pravo je oporbe da u izbornu utakmicu ulazi kako želi, a mi smo okrenuti sebi i vlastitim programima i projektima, poručio je, prenosi HRT. 

Pročitajte još

MIGRANTI UKRALI VOZILO IZ SELA LOVORNO Policija upozorava: Konavljani, zaključavajte vozila!

Ivana Mijić Vulinović

OBAVIJEST IZ ELEKTROJUGA Tko je sutra bez struje?

Dulist

U godinu dana ‘ulovljeno’ gotovo 5 tisuća krivotvorenih novčanica eura

Dulist