Aktualno

NORDIJSKO HODANJE I PJEŠAČENJE U KONAVLIMA Organizirane 3 rute, za svakoga ponešto

NORDIJSKO HODANJE I PJEŠAČENJE U KONAVLIMA Organizirane 3 rute, za svakoga ponešto

Prvi Festival nordijskog hodanja i pješačenja održava se u subotu, 6. travnja u tri različite rute u Konavlima. Zelena ruta u duljini od 4,5 kilometara je najmanje zahtjevna i počinje iz Ljute do samostana u Pridvorju. Žuta ruta duga je 6,2 kilometara i kreće iz centra Čilipa te dotiče zanimljive lokacije po Čilipima i završava opet u centru. Crvena i najdulja ruta ukupne duljine 10,2 kilometara kreće ispred Samostana sv. Vlaha u Pridvorju, zatim se prolazi pokraj Kneževog dvora, pa kroz Lovorno i pokraj budućeg konavoskog EKO parka te završava na polaznoj točki pred samostanom.

Okupljanje počinje u 9 sati u centru Čilipa gdje će biti akreditacija i podjela u grupe prema zahtjevnosti staze. Uz dobrodošlicu će osim mogućnosti razgleda Zavičajne kuće u uvodnom programu nastupiti KUD Čilipi te će se sudionici hodanja zagrijati pred polazak. Navedene ture su vođene te će se sudionici zaustavljati na zanimljivim lokacijama i konavoskim agroturizmima gdje se organiziraju osvježenja i kušanja. Po dolasku se za sve sudionike organizira piknik ručak i zabavni program.

Kotizacija od 10 eura po osobi se plaća na ulazu i osim programa, vođenja, kušanja i ručka, uključuje i organizirani transfer autobusima iz Čilipa do polazišnih točaka, a po završetku povratak u Čilipe.

Ovaj događaj je nastavak projekta ‘Konavle hike’ koji je organiziran u okviru manifestacije Proljeće u Konavlima. Ovog puta pješačenje i nordijsko hodanje se organizira u suradnji s Hrvatskim savezom nordijskog hodanja i Udrugom sportske rekreacije sport za sve Goričan.

Partneri na ovom projektu su KUD Čilipi, Muzeji i galerije Konavle, Turistička zajednica Dubrovnik, Udruga Kreative life Dubrovnik i Sportska udruga Sport&Zabava. Pokrovitelji ovogodišnje manifestacije Proljeće u Konavlima su Dubrovačko-neretvanska županija i Općina Konavle te županijska i općinska turistička zajednica.

Pročitajte još

NAKON ISPADANJA LEJLE Tarik Filipović odgovorio hejterima: ‘Vi ste psihopati i sadisti’

Dulist

‘LJETNI’ KADROVI Na Copacabani otvorena sezona kupanja!

Dulist

EU PARLAMENT DONIO NOVU UREDBU Do 2030. mnoga ambalaža ide u zaborav

Dulist