Aktualno

‘NJEZIN OSMIJEH GOVORI SVE’ Medicinska sestra Ljiljana Raguž Hoić javila se s liječenja u Turskoj

'NJEZIN OSMIJEH GOVORI SVE' Medicinska sestra Ljiljana Raguž Hoić javila se s liječenja u Turskoj

Medicinska sestra Ljiljana Raguž Hoić javila se iz Turske gdje je proteklog četvrtka otputovala na liječenje koje će joj pomoći u njezinoj borbi s dijagnozom karcinoma gušterače. Medicinska sestra, rodom iz Cavtata, već 20 godina radi u palijativnoj skrbi te je cijeli život provela pomažući onkološkim bolesnicima. Humanitarnu akciju za Ljiljanu pokrenula je njena kolegica Inja Borović iz Zagreba koja je i objavila njezine fotografije te joj posvetila prigodnu objavu koju prenosimo u cijelosti.

-Veliko hvala svim divnim ljudima i topli zagrljaj od naše heroine iz bolnice Aci Badem. Naša draga heroina Ljiljana Raguž Hoić, javlja nam se uz neizmjernu zahvalnost za sve ono što smo zajedno učinili za nju. Šalje nam slike iz bolnice Aci Badem u Turskoj, kako bismo vidjeli njen osmijeh na licu, koji nam govori više od tisuću riječi. Bez svih Vas divni ljudi sve ovo se ne bi dogodilo jer smo joj ovako udruženi dali vjetar u leđa, a sad nek’ ona bude vjetar nama da nastavimo dalje i prebacimo u petu brzinu, kako bi njen osmijeh bio još širi, a zdravlje sve bolje. Iako ga ne vidimo ispod maske, sigurna sam da svi osjetimo njen zagrljaj i zahvalnost u toplini njenih očiju. Ako se do sada niste uključili u ovu hvale vrijednu humanitarnu akciju za spas života naše heroine Ljiljane, još stignete. Ostavljam Vam broj računa na koji možete i želite uplatiti upravo onoliko koliko šapuće Vaša Duša, jer ona zna bolje od nas samih. Žiro račun je otvoren u ERSTE&STEIERMÄRKISCHE BANK d.d., IBAN računa na koji možete izvršiti uplatu: HR 4224020063104012464

Na osnovu dostavljenih detalja dr. predlaže kombiniranu KT, jednom u 14 dana putem port-a-cath katetera. Na početku terapije je potrebno odraditi pet-ct i nakon toga svaka 3 mjeseca kako bi se pratilo stanje i učinak terapije.

Samo čovjek koji se ne oslanja na pohvale ili ‘ogovaranja’ ljudi, koji ne očekuje aplauz niti nagrade, čovjek kojemu ništa ne znače ljudski govori, nego svaki dan radi ono što je pravedno, koji se trudi napraviti svoj posao, koji svaki dan ispituje svoju savijest i svaki dan zahvaljuje Bogu za komadić novoga života, samo čovijek koji se trudi činiti pravdu, razgovarati s Bogom, voljeti čovjeka, razumjeti ga i praštati mu, uvijek će biti pošten, dobar i dobro suđen. Taj sud će donijeti najprije njegova savjest, a onda Bog. Zato smo upravo onakvi kakve nas vidi Bog, a ne ljudi. Nismo ni onakvi kakve sami sebe vidimo. (Ostati uspravan) Ulomak iz Hagioterapije Prof. Tomislav Ivančić.

Foto: Facebook/Inja Borović

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist