Aktualno

Njemački Condor najavio ponovno uvođenje linija iz Frankfurta prema Dubrovniku

Njemački Condor najavio ponovno uvođenje linija iz Frankfurta prema Dubrovniku

Njemački leisure avioprijevoznik, svega nekoliko dana nakon najave uvođenja linija iz Dusseldorfa prema Dubrovniku i Rijeci, sada najavljuje i ponovno uvođenje linija iz Frankfurta prema dva spomenuta hrvatska grada, piše portal Croatian aviation.

Njemački Condor u prodaju je pustio karte na linijama iz Frankfurta prema Rijeci i Dubrovniku! Radi se o linijama koje su u prometu bile prije izbijanja globalne pandemije, zadnji puta u ljeto 2019. godine.

Nakon što je Condor najavio redovne letove između Dusseldorfa, Dubrovnika i Rijeke za sljedeće ljeto, od sada su u prodaji i redovni letovi iz Frankfurta! Posebno je ovo važna vijest za riječku zračnu luku koja je ove godine imala tek jedan let tjedno prema Frankfurtu.

Condor će od 21. svibnja do 24. rujna sljedeće godine prometovati jednom tjedno, subotom, između Frankfurta i Rijeke. Isto najavljuje i Lufthansa koja će na ovoj liniji također prometovati jednom tjedno, subotom, pa će Rijeka imati dva leta tjedno za Frankfurt. Na žalost putnika, oba tjedna leta prometuju istog dana u tjednu, što je svakako loše za samu konektiranost i fleksibilnost prilikom odabira putovanja. Kako doznajemo iz Lufthanse, njemačka nacionalna aviokompanija trenutno ne razmatra povećanje broja tjednih rotacija između Frankfurta i Rijeke.

S druge strane, na jugu Hrvatske, Condor također najavljuje liniju iz Frankfurta. Linija će biti u prometu također jednom tjedno, subotom, od 21. svibnja do 24. rujna 2022. godine. Uz Condor, između Dubrovnika i Frankfurta već prometuje Croatia Airlines i Lufthansa.

Condor je i prošle zime radio konstantne izmjene u redu letenja te najavljivao nove linije, no do realizacije operacija ipak nije došlo, što su u kompaniji pravdali utjecajem pandemije. Hoće li ove najavljene linije prometovati sljedećeg ljeta trenutno je zaista teško za predvidjeti, no činjenica jest da su linije najavljene, karte jesu u prodaji pa postoji očita intencija kompanije da do samog prometovanja i dođe u ljetnoj sezoni sljedeće godine.

Što se tiče povezanosti Rijeke s velikim europskim čvorištima, osim Frankfurta, Zračna luka Rijeka još ima i sezonsku liniju Croatia Airlinesa prema Munchenu (3 puta tjedno) te istu liniju Lufthanse koja prometuje jednom tjedno. Frankfurt je definitivno potrebno odredište za ovu zračnu luku, a najave novih linija trebale bi uslijediti u tjednima koji su pred nama.

Pročitajte još

NACIONALNA MANIFESTACIJA Obilježena 13. Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist