Grad

Nizozemski veleposlanik stigao u Dubrovnik

Gradonačelnik Mato Franković primio je u nastupni posjet veleposlanika Kraljevine Nizozemske u Republici Hrvatskoj dr. Henka Voskampa.
Veleposlanik Voskamp ovom je prigodom izrazio zadovoljstvo što je u Dubrovniku nakon više od 20 godina, naglasivši kako je vidljivo koliko se Grad u tom vremenskom razdoblju promijenio, posebno ističući veliki broj turista.
Franković ga je izvijestio što je sve Grad poduzeo kako bi ublažio efekte prekomjernog turizma te kako se, osobito nakon vremena pandemije, Dubrovnik okreće i nekim novim područjima, poput filmske industrije i digitalnih nomada.
-Za nas je krucijalno važan mir, posebno mir u regiji i stoga s osobito pažnjom promatramo i potičemo demokratske procese u susjednim zemljama – kazao je također gradonačelnik Franković, a veleposlanik Voskamp dodao kako su stabilnost i prosperitet u zemljama istočnog Balkana važni za cijelu Europsku uniju.
Na sastanku su ujedno sudjelovali počasni konzul Kraljevine Nizozemske u Dubrovniku kapetan Pero Kulaš te zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić i pročelnica Upravnog odjela za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju Zrinka Raguž, navode u priopćenju iz Grada.

Pročitajte još

BOLJE NEGO 2019. Otvaranje Dubrovačkog zimskog festivala privuklo preko 2.500 gostiju

Dulist

ODLUKA PRED VIJEĆNICIMA Grad za 10 posto povećava cijenu zakupa javnih površina

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija