Sport

Nizozemac Bouman i dalje prvi u Vignju

Nizozemac Bouman i dalje prvi u Vignju

Četvrtak je bio dan pun čekanja na plaži Ponta u Vignju. Uz nestabilan vjetar trećeg dana Svjetskog prvenstva za Formulu Windsurfing u Vignju samo je jedna skupina jutros nadoknadila plov zaostataka u kvalifkacijama, finalna serija nije krenula.

Flota se spremila za isplovljavanje jutros još prije podne, isplovljavalo se više puta, zadnji put nešto prije 19 sati, ali nije bilo sreće za finalnu seriju. Jedino je jedna skupina nadoknadila plov zaostatka iz kvalifikacija.

Nizozemac Casper Bouman zadržao je broj jedan, drugi je Poljak Michael Polanowski, a na trećem mjestu je Izraelac Arnon Dagan.
– Vjetar je bio previše nestabilan i ćudljiv, u snazi i smjeru, pokušavali smo, ali jednostavno nije bilo sreće – kazao je predsjednik regatnog odbora Dražen Zdelarec.

– To je jedrenje, čekanje je nešto na što se svaki jedriličar nauči još od malih nogu. A danas je zaista trebalo imati puno strpljenja. Takav dan, događa se na svim regatnim poljima diljem svijeta. Eto izgledalo je kao da ćemo jedriti, ali na polju je bilo previše rupa i suci su dobro procijenili, bolje da nismo jedrili po tako lošim uvjetima samo bi svi bili nezadovoljni, jer kad je vjetar nestabilan odlučuje previše sreća u odnosu na znanje. Kad je vjetar previše promijenjiv natjecanje jednostavno nije pravdeno – komentirao je Luka Mratović.
 
Nakon odrađenih kvalifikacija Luka Mratović nalazi se na 30. mjestu, Ante Berlengi je 52. Njihov dvojica su se tako plasirali među 64 najbolja u zlatnoj skupini i nadmetat će se za poredak od prvog do 64. mjesta. Preostala četiri hrvatska predstavnika su u utješnoj srebrnoj skupini i jedrit će za plasman od 65. do 127. mjesta: 88. Mihovil Fantela, 91. Vido Jeremaz, 114. Teo Marinović, 122. Ivo Buneta.

Još su dva dana do kraja prvenstva, desetak natjecatelja jedri vrlo stabilno od prvog dana, bilo tko od njih može uzeti naslov svjetskog prvaka na regatnom polju ispred plaže Ponta u Vignju.

Još su dva dana do kraja prvenstva. Start je u petak predviđen u 12 sati.

Pročitajte još

POBJEDA ZA SQUARE! U napetoj utakmici svladali Olmissum

Dulist

SVI ZA SQUARE! Crveno plavi večeras igraju polufinale HMNL

Dulist

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr