AktualnoGrad

Nisu pozvani “zbog izostanka suradnje”

Nisu pozvani "zbog izostanka suradnje"

Skupština Vatrogasne zajednice Dubrovačko-neretvanske županije protekla je bez Vatrogasne zajednice Grada Dubrovnika.

Njeni predstavnici na Skupštinu nisu bili pozvani, a istu su potom napustili i predstavnici Županije.

Naime, kako navode u priopćenju iz DNŽ, župan Nikola Dobroslavić održao je radni sastanak s predsjednikom i pročelnikom Vatrogasne zajednice Dubrovačko-neretvanske županije Mišom Miloslavićem i Stijepom Bašicom te županijskim vatrogasnim zapovjednikom Stjepanom Simovićem o problematici Skupštine VZ DNŽ održane u srijedu u Korčuli.

Na Skupštini nisu pozvani predstavnici Vatrogasne zajednice Grada Dubrovnika, navodi se u priopćenju, a na početku sjednice je u dnevni red naknadno uvrštena i rasprava te donošenje novog Statuta VZ DNŽ. Zbog tih su nepravilnosti predstavnici Županije napustili Skupštinu.

Na sastanku je župan upozorio da je VZ DNŽ bila dužna pozvati sve članice VZŽ i da nije smjela održati Skupštinu bez da su svi pozvani. Isto tako, župan je ustvrdio kako smatra da problematičnim stavljanje Statuta na raspravu na samoj sjednici, bez prethodnog slanja Statuta u materijalima za Skupštinu.

Stoga je župan od čelnika VZŽ zatražio da poprave učinjene propuste i predložio ponovno održavanje sjednice, kako bi se razriješili sporovi koji postoje unutar VZ DNŽ, a osobito između VZ DNŽ i VZ Grada Dubrovnika. Župan je pritom upozorio na svoju odgovornost za stanje zaštite od požara u Županiji, pa je od sudionika sastanka zatražio da daju svoj doprinos stvaranju pozitivne klime za dobru protupožarnu zaštitu.

Miloslavić je istaknuo da nije bila namjera VZŽ održati nelegalnu skupštinu te da su propustili pozvati VZ Grada Dubrovnika „zbog izostanka suradnje u većini pitanja“.

Predstavnici VZŽ iskazali su namjeru za ponovljenim održavanjem Skupštine, jer im je u interesu da se prevladaju svi nesporazumi i da vatrogastvo u Županiji funkcionira kvalitetno, te najavili kako će se o tom županovom prijedlogu naknadno očitovati. 
 

Pročitajte još

MISA VEČERE GOSPODNJE ‘Isusov život je sažet u glagolu ljubiti’

Dulist

[FOTO] DEŠA DUBROVNIK Evo što se sve izrađivalo na uskrsnim radionicama

Dulist

Bačić o izbornom danu: Nepotrebno, iracionalno, izgubit ćemo 300 milijuna eura

Dulist