Grad

NISU IZVRŠILI OBAVEZE Grad naplatio bankovne garancije Razvoj golfa ‘teške’ gotovo dva milijuna kuna

NISU IZVRŠILI OBAVEZE Grad naplatio bankovne garancije Razvoj golfa 'teške' gotovo dva milijuna kuna

Nakon konzultacija sa stručnim službama Grada i klubovima vijećnika Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić u petak 20. studenog donio je odluku o aktivaciji naplate bankovnih garancija tvrtke Razvoj golf d.o.o. budući da ova tvrtka nije na vrijeme izvršila obveze preuzete Ugovorom o koncesiji za tvrđavu Imperijal od 25. ožujka 2009. godine.

Naime, Razvoj golf d.o.o. kao koncesionar nije počeo s izvođenjem radova na rekonstrukciji tvrđave Imperijal, koji su trebali biti završeni do 17. kolovoza 2015. godine. Posljedično, do 17. listopada nije ishođena uporabna dozvola, odnosno do 17. studenog nisu ishođene dozvole potrebne za obavljanje djelatnosti. Dodatno, do 17. travnja 2014. godine Razvoj golf d.o.o. bio je dužan izraditi glavni projekt, a do 17. lipnja iste godine godine ishoditi potvrdu na glavni projekt, međutim niti jednu od gore navedenih obveza nije ispunio.

„Probijanjem“ navedenih rokova stekli su se uvjeti za plaćanje ugovorne kazne iz čl.16.4 Ugovora o koncesiji. Stoga je zahtjevom upućenim Privrednoj banci Zagreb pokrenuta naplata dvije bankovne garancije u iznosima od 84.228,00 Eura i 168.455,00 Eura, ukupno nešto više od 1,9 milijuna kuna.

Gradonačelnik Vlahušić u petak je u Maloj vijećnici održao i sastanak s predstavnicima klubova vijećnika u Gradskom vijeću. Tijekom jednosatne rasprave iznesena su različita mišljenja oko ove složene problematike, ali je prevladao jedinstven stav da je, neovisno o okolnostima, prvenstveno potrebno zaštiti interese Grada.

Pročitajte još

JAVNI POZIV Grad sufinancira nabavu, instaliranje i ugradnju solarnih modula na obiteljskim kućama

Dulist

BALKAN ROADSHOW 2024. Turistička ponuda Dubrovnika predstavljena u Aziji

Dulist

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist