Crna kronika

Nisu izdavali račune za usluge turističke agencije, ‘priskrbili’ sebi 230 tisuća kuna

Porezna lista srama

Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku donijelo je 17. studenog 2020. rješenje o provođenju istrage protiv dvojice hrvatskih državljana (1975. i 1965.) zbog osnovane sumnje na počinjenje po tri kaznena djela protiv gospodarstva. Riječ je o kaznenim djelima zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, utaje poreza ili carine i povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga. Postoji osnovana sumnja da su okrivljenici dogovorno i zajednički kao odgovorne osobe jednog trgovačkog društva registriranog na području Dubrovačko-neretvanske županije, počinili kaznena djela tijekom poslovanja 2014. godine.

-Osnovano se sumnja da, u svrhu pribavljanja nepripadne osobne imovinske koristi na štetu trgovačkog društva, nisu izdavali račune za pružene usluge turističke agencije i da su naplaćeni gotovinski novac za pružene usluge zadržali za sebe (iznos od najmanje 233.866,15 kuna) te da su takve neistinite podatke, u cilju izbjegavanja obračuna i plaćanja poreznih obveza trgovačkog društva za 2014. godinu iskazali u prijavama poreza na dodanu vrijednost i poreza na dobit uslijed čega je za državni proračun nastupila šteta u iznosu od najmanje 83.415,38 kuna. Osnovano se sumnja da poslovne promjene nisu u cijelosti prikazivali u knjizi izlaznih računa trgovačkog društva, a te poslovne promjene su od značaja za utvrđivanje poreznih obveza – istaknuli su u priopćenju iz DORH-a. Okrivljenici se brane sa slobode.

Pročitajte još

Podignuta optužnica protiv 35-godišnjaka koji je usmrtio majku u Veloj Luci

Dulist

PUCNJAVA U ZAGREBU Propucan suvlasnik bivše La Bombonere?

Dulist

‘SNIMILI’ GA NA IZLASKU IZ BANKE Rumunj uz pomoć sunarodnjaka pokrao 88-godišnjaka

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija