Crna kronika

MJESEC BORBE PROTIV OVISNOSTI Policija će pojačano testirati vozače na drogu

MJESEC BORBE PROTIV OVISNOSTI Policija će pojačano testirati vozače na drogu

Svake godine u razdoblju od 15. studenog do 15. prosinca u Republici Hrvatskoj obilježava se „Mjesec borbe protiv ovisnosti“. Na području Policijske uprave dubrovačko –neretvanske u narednom razdoblju provest će se niz aktivnosti koje imaju za cilj podizanje razine svijesti javnosti na problem svih oblika ovisnosti, odnosno ovisnosti o alkoholu, drogi, i u posljednje vrijeme sve češće ovisnost o internetu i igrama na sreću.

Inače, u prvih deset mjeseci ove godine na području Policijske uprave evidentirano je 130 kaznenih djela iz domene kriminaliteta droga i 573 prekršaja iz Zakona o suzbijanju opojnih droga. Što se tiče zapljena droga, evidentirano je 668 zapljena različitih oblika droga, koje su oduzete od 614 osoba.
-Za istaknuti je da smo od početka ove godine zaplijenili rekordnu količinu kokaina od gotovo 25 kg, oko 420 stabljika marihuane i gotovo 27 kg marihuane – navode iz PU.

Zbog novonastale epidemiološke situacije ove godine policijski službenici neće ići na predavanja po školama, već je u tu svrhu izrađena prezentacija na ovu temu, koja će se dostaviti stručnim službama škola kako bi je dalje prikazali djeci osmih razreda osnovne i prvih razreda srednje škole. Naglasak prezentacije je ukazati na štetne posljedice ovisnosti. Naime, prema europskim istraživanjima hrvatski srednjoškolci su u samom vrhu po količini konzumiranja alkohola i duhana. Pored edukacija pojačat će se aktivnosti u prometu te testiranje vozača na prisutnost droga i alkohola u organizmu, aktivnosti na graničnim prijelazima u cilju suzbijanja međunarodnog krijumčarenja droga te kontrola prodaje i usluživanja alkohola, te prodaje cigareta i igara na sreću maloljetnicima.

Pročitajte još

[FOTO] SUDAR NA MAGISTRALI Dva automobila i cisterna, jedna osoba prevezena u bolnicu

Dulist

GOSPODARSKI KRIMINALITET Nizom kaznenih djela 41-godišnjak pričinio štetu od preko 100 tisuća eura

Dulist

Napustio nas je Nikša Bender, dugogodišnji turistički djelatnik

Dulist