Hrvatska

Niste se još prilagodili plaćanju u eurima? Toni Milun savjetuje koliku napojnicu ostaviti

Jedan od najpoznatijih hrvatskih matematičara Toni Milun za N1 je objasnio kako se najlakše prilagoditi novoj valuti – euru. Milun navodi da će nam biti potrebno određeno vrijeme da se naviknemo na novu valutu.

Budući da su Hrvati skloni ostavljanju napojnica, matematičar je objasnio kako to sada raditi s eurima. Najprije je podijelio osobno iskustvo kada je s prijateljicom bio na kavi. Prijateljica je za račun ukupnog iznosa 3,75 eura ostavila pet eura, što je napojnica od 9,42 kune (1,25 eura). To je znatno više od onoga što su mnogi ostavljali u kunama.

– Ako ste ostavljali kunu, to je nekih 13 centi. Netko možda ostavlja više, ali to su neke mjere, od 10 do 20 centi za napojnicu – rekao je Milun.

– Vidimo da su kave poskupjele za 20 centi negdje, to je puno, to nije 20 lipa. Još se nismo naviknuli, a neki psiholozi kažu da će nam za to trebati možda i nekoliko godina. Treba nam vremena da se naviknemo – naglasio je Toni Milun.

Pročitajte još

Hoće li poskupjeti dizel i jesu li moguće nestašice?

Dulist

Marija Vučković: Nisam tražila usluge protivne zakonu od bivšeg predsjednika Hrvatskih šuma

Dulist

Glas poduzetnika predlaže da do 15 posto napojnica bude neoporezivo

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija