Aktualno

Ništa od izručenja Vučurevića?!

Ništa od izručenja Vučurevića?!

Osumnjičenik za ratne zločine i bjegunac Božidar Vučurević vjerojatno neće biti izručen ni Hrvatskoj ni Bosno i Hercegovini.

Tužiteljstvo za ratne zločine je na javnoj sjednici Prizivnog suda u Beogradu ovog petka iznijelo svoj stav kako nema uvjeta za izručenje Božidara Vučurevića Hrvatskoj te Bosni i Hercegovini. Medijima je tu vijest prenio Vučurevićev odvjetnik Vladimir Božović izjavivši kako je 'tužitelj stao na stranu obrane koja je od početka tvrdila da ne postoje zakonski uvjeti za izručenje Vučurevića Hrvatskoj te Bosni i Hercegovini'.

Stoga Božović očekuje da će Prizivni sud 'uskoro donijeti odluku, odnosno ukinuti rješenje o izručenju i rješenje o pritvoru i da će Vučurević moći slobodno doći u Srbiju'. Božidar Vučurević je, podsjetimo, na temelju tjeralice koju je za njim raspisala Hrvatska zbog optužnice za ratne zločine na dubrovačkom području, uhićen u Srbiji 4. travnja.

U Srbiji je bio u pritvoru sve do 17. lipnja kada je pušten je da se brani sa slobode do okončanja postupka kojim je trebao biti izručen hrvatskom pravosuđu, pod uvjetom da ne napušta Srbiju. Dva puta tjedno trebao se javljati istražnom sucu, no 11. rujna se doznalo da je pobjegao i to u Trebinje gdje je i danas.
 

Pročitajte još

ACI novi član Međunarodnog instituta za klimatske aktivnosti

Dulist

O MARINU DRŽIĆU Četvrtaši OŠ Montovjerna slikali i učili o velikom piscu i komediografu

Dulist

OBAVIJEST IZ ELEKTROJUGA Tko je bez struje u utorak?

Dulist