Koronavirus u Hrvatskoj

NIŠTA BEZ POTVRDE O RAZLOGU DOLASKA Strože kontrole za putnike iz Srbije i BiH

granica eu tabla

Putnici koji su iz Srbije i Bosne i Hercegovine tijekom posljednja dva dana pokušali ući u Hrvatsku, a da pritom nisu imali valjani razlog potkrijepljen dokumentacijom, vraćeni su s granice u svoju zemlju, javlja Jutarnji list. Razlog su postrožene mjere na graničnim prijelazima s tim državama, s kojima je povezana većin novooboljelih od koronavirusa u Hrvatskoj.

Jutarnjem listu to je potvrdio ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

– Nakon što je došlo do novih slučajeva zaraze, a da su pritom većinom vezane za te zemlje, odmah u četvrtak počeli smo provoditi intenzivnije kontrole. Svatko tko želi ući u Hrvatsku mora navesti razlog putovanja i predočiti dokumentaciju koja to potkrepljuje, poput gospodarskog interesa za našu zemlju – rekao je za Jutarnji ministar. Naglasio je kako Hrvatska prema Srbiji i BiH nikad nije u potpunosti otvorila granice kao što je to učinjeno prema deset europskih zemalja koje imaju dobru epidemiološku situaciju.

Jutarnji podjseća kako su i dalje su na snazi mjere prema kojima se preko hrvatske granice može ući samo u iznimnim situacijama te se u Hrvatsku može ući samo uz dokaz da su vlasnici nekretnine u Hrvatskoj, ako imaju neki drugi neodgodivi osobni razlog (odlazak na sprovod) te ako imaju poslovni razlog (npr. sastanak) ili je njihov dolazak gospodarski interes RH, u što se ubraja i uplaćen turistički aranžman ili noćenje.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist