Sport

Nismo favoriti, ali idemo po pobjedu!

Nismo favoriti, ali idemo po pobjedu!

Od 31. siječnja počinje Europsko prvenstvo u futsalu, a utakmice će se igrati u zagrebačkoj i splitskoj Areni..

Na prvenstvu će sudjelovati dvanaest najjačih reprezentacija Europe, a među njima će biti i domaćin Hrvatska. Hrvatska reprezentacija prvenstvo otvara u Splitu, gdje će se s Rumunjskom i Češkom boriti za plasman u četvrtfinale

Našu futsal 'repku' predstavljati će dva Dubrovčanina. Mato Stanković je preuzeo ulogu izbornika nakon što je do 2010. godine vodio reprezentaciju Libije. Uz 42-godišnjeg izbornika, u sastavu će biti 21-godišnji Dario Marinović, igrač koji je svoje malonogometno umijeće stekao u dubrovačkom Squareu, a trenutno je član splitskog Brodosplit Inženjeringa koji se natječe u 1. Hrvatskoj malongometnoj ligi. Vrijedi istaknuti da je Marinović jedan od glavnih igrača reprezentacije uz vratara Iva Jukića, također člana splitskog kluba.

-Ne bih stavljao svoju reprezentaciju kao favorita ove utakmice. Rumunji su objektivno bolja momčad, a želim istaknuti da svi portali nama daju ulogu favorita, ali vjerojatno jer smo domaćini. Svaki futsal fanatik koji prati zbivanja zna kakva je Rumunjska momčad. Bit će nam teško, ali volio bih da večeras osvojimo tri boda – istaknuo je Mato Stanković, izbornik Hrvatske futsal reprezentacije.

Doznajemo da je iz Dubrovnika krenuo jedan autobus navijača, a iz Konavala, rodnog mjesta izbornika, otprilike oko 50-ak navijača. Vjerujemo da će uz veliku podršku svih Dubrovčana i prepune Spaladium arene, 'mini Vatreni' doći do pobjede koja uvelike otvara vrata četvrtfinala. Prvu utakmicu Hrvatska će odigrati protiv reprezentacije Rumunjske večeras od 21 sat uz izravan prijenos na drugom programu HRT-a.
 

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist