Hrvatska

NINA OBULJEN KORŽINEK Hrvatska je izgubila umjetnika snažnog glasa i velikog srca

NINA OBULJEN KORŽINEK Hrvatska je izgubila umjetnika snažnog glasa i velikog srca

S tugom sam primila vijest o odlasku jednog od najomiljenijih pjevača hrvatske rock-scene, Akija Rahimovskog, dugogodišnjeg frontmena jedne od naših najdugovječnijih i najpopularnijih rock grupa, ‘Parnog valjka’ – piše ministrica ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek na svom Facebook profilu.

Evo što je zapisala:

Svojom snažnom energijom i neumornim optimizmom, čak i kad je pjevao balade, Aki Rahimovski je zadužio hrvatsku glazbenu kulturu jedinstvenim interpretacijama i prepoznatljivim vokalom koji će zauvijek ostati u sjećanju mnogih generacija.

Od 1975. godine kada je s gitaristom i skladateljem Huseinom Hasanefendićem – Husom, Juricom Pađenom i u suradnji s menadžerom Vladimirom Mihaljekom Mihom osnovao „Parni valjak”, do kraja je ostao vjeran svom bendu. U bogatoj, gotovo četrdesetogodišnjoj karijeri „Parnog valjka“, Aki je otpjevao svih 16 studijskih albuma, 14 singlova, 5 uživo albuma od kojih je „Bez struje: Live in ZeKaeM“ najprodavaniji hrvatski „uživo“ album.

„Stranica dnevnika“, „Vrijeme je na našoj strani“, „Uhvati ritam“, „Zastave“, „Lutka za bal“, „Jesen u meni“, „Pusti nek traje“, … tek su neki od brojnih mega-hitova ove grupe koji su zahvaljujući upravo jedinstvenom glasu Akija Rahimovskog obilježili naša veselja i naše tuge, zajedničke izlete, obiteljske i generacijske proslave, a ostat će i dalje dio naših života, kao što će biti zauvijek upisane u antologiju hrvatske rock-glazbe.
Odlaskom Akija Rahimovskog, Hrvatska je izgubila jedinstvenog glazbenika, umjetnika snažnog glasa i velikog srca, stoga u ime Vlada Republike Hrvatske, Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske i svoje osobno, obitelji i prijateljima izražavam iskrenu sućut.

Pročitajte još

UPOZORENJE BANAKA Na Veliki petak neće provoditi platne transakcije

Dulist

NAGLA PROMJENA VREMENA Jutros snijeg u središnjoj Hrvatskoj

Dulist

DAN NARCISA Hrvatska među vodećim zemljama EU u prevenciji raka dojke

Dulist