Županija

Nikolina Trojanović iz Predstavničkog ureda naše županije ide u Europsku komisiju

Nikolina Trojanović iz Predstavničkog ureda naše županije ide u Europsku komisiju

Voditeljica Predstavničkog ureda Dubrovačko-neretvanske županije u Bruxellesu Nikolina Trojanović nastavlja svoju karijeru u odjelu za proračun Europske komisije.

Županijski ured u Bruxellesu ustrojen je od 2010. godine u cilju promoviranja i zastupanja interesa DNŽ u političkom i gospodarskom središtu Europske unije.

Ured već deset godina obavlja informativne i promotivne aktivnosti, prikuplja relevantne informacije o programima Europske unije, europskom zakonodavstvu kao i o raznim događajima u institucijama EU koje su od važnosti za Dubrovačko-neretvansku županiju. Uz informativne i promotivne aktivnosti, kroz mreže regionalnih ureda, Predstavnički ured DNŽ sudjeluje u traženju projektnih partnera za ostvarivanje projektnih ideja i uključivanju u projekte koje provode drugi regionalni predstavnički uredi u Bruxellesu.

Na sastanku u Ranjini župan Nikola Dobroslavić sa suradnicima raspravljao je o budućim aktivnostima Ureda nakon COVID-19 pandemije. Župan je pritom naglasio zadovoljstvo činjenicom, da je između ostalog, kroz Predstavnički ured DNŽ više od 80 studenata iz Dubrovačko-neretvanske imalo priliku sudjelovati u stručnoj praksi i iz prve ruke upoznati se s radom EU institucija što je značajna prilika za mlade obrazovane ljude, te izrazio zadovoljstvo činjenicom da su naši kadrovi prepoznati na razini institucija EU.

Pročitajte još

FOTO/VIDEO Policijski demo tim interventne policije demonstrirao svoje zvanje

Dulist

NOVI REKORD LUKE PLOČE U protekloj godini ostvarili dobit od 16,613 milijuna eura

Dulist

U BRUXELLESU Župan predsjedao sastankom radne skupine za zapadni Balkan

Dulist