Aktualno

Niko Bulić ‘uzburkao’ javnost

Niko Bulić 'uzburkao' javnost

Tema današnjeg dana jest bolovanje, neplaćeni dani i godišnji odmor Nika Bulića u trajanju od čak 139 dana, a sporna stvar u svemu tome jest javljanje Bulića u informativnom programu HTV-a unatoč činjenici što je na bolovanju.

Od listopada 2012. Niko Bulić, bivši direktor Hrvatske turističke zajednice, proveo je na bolovanju, neplaćenim danima i godišnjem odmoru 139 dana.
Istodobno, sve do srpnja Bulić je bio visoko rangirani savjetnik u Upravi HTZ-a s plaćom od 22 tisuće kuna (pet tisuća kuna više od svoje šefice), navodi Jutarnji list. Zadnje bolovanje otvorio je 6. kolovoza, a u HTZ-u su mislili kako je teško bolestan.
Direktoricu Hrvatske turističke zajednice Meri Matešić iznenadilo je preksinoć gostovanje njezina suradnika Nike Bulića u informativnom programu HTV-a jer je ovih dana na bolovanju.
Bulić od kolovoza nije na poslu, a nakon javljanja za televiziju, direktorica Matešić očekivala je kako se oporavio i kako će se pojaviti na poslu.

A o svemu tome očitovao se i sam Bulić i to već u tiskanom izdanju duLista koji je u prodaji od srijede, stoga donosimo odgovore na dva pitanja:

Kakav vam je status u HTZ-u?
– Napravili su reorganizaciju, ukinuli su mi radno mjesto savjetnika, raspodijelili su me na novo radno mjesto i ja sam ga prihvatio. Sad je sedam njih iznad mene, a ja sam među devet jednakih. Smanjili su mi koeficijent plaće s 4,9 na 2,9, što znači da su mi smanjili plaću 40 posto, a sve u očekivanju da ću uvrijeđeno otići u mirovinu.

I sad ste na odmoru?
– Jesam. Ja znam svoju vrijednost. Bio sam i ministar, osnovao sam Hrvatsku turističku zajednicu. Izabran sam na tri natječaja u različitim strukturama vlasti. Sad sam otišao nakon 13 godina i nitko nije rekao da sam nestručan, već dosta je više njega.   

Pročitajte još

SMJEŠTAJ S POGLEDOM NA MORE Nove poste kampera na putu za Copacabanu

Dulist

EMISIJA ‘TKO TO TAMO PJEVA’ Nastupila je i Nevenka Tokić sa Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist

Međunarodni je dan primalja

Dulist