Politika

“Nije gotovo! Samo su još neke maske pale!”

Dr. sc. Matko Bupić, kandidat za gradonačelnika Dubrovnika stranke Hrvatski laburisti – Stranka rada, poslao nam je priopćenje vezano za jučerašnje rezultate referenduma u Dubrovniku. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

"Preko 10 tisuća građana Dubrovnika ili oko 84 posto od svih koji su izašli na referendum o kontroverznom nekretninskom projektu na Srđu, koji se gradi pod krinkom golfa i interesa Dubrovnika, jasno su poručili kako shvaćaju da je riječ o prijevari i obmani. Činjenica da investitori, ali, što je mnogo tužnije, i dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić, proglašavaju „pobjedu“ – žalosti nas i ispunjava ogorčenjem!

Naime, dok s jedne strane investitore možemo i razumjeti, gradonačelnika ne možemo nikako. Sjećamo se kako je dolaskom na vlast u jednom nacionalnom tjedniku poručivao kako će razotkriti navodni kriminal svoje prethodnice oko prodaje zemlje. Sjećamo se i kako je njegov stranački predsjednik Pravedan na Gradskom vijeću ukazivao da je Dubravka Šuica pogodovala vlasnicima ugovorom oko UPU-a i kako je javno otkrio da je riječ o sumnjivim investitorima registriranim na Djevičanskim otocima. Dakako, pamtimo i obećanje o referendumu kojim bi građani odlučili o svemu što se tiče Srđa. No, navodni borac za razotkrivanje istine i malverzacija ubrzo se prometnuo u investitorovog lobistu i zagovornika. Nakon indikativnog posjetu investitoru Vlahušić je najprije prevario vlastite sugrađane – izigrao je referendumsko obećanje. Nesuvislo, kao uostalom i sve ostalo što je govorio i činio, mrmljao je o trajnom referendumu, pa je prijetio odštetama i štetom za Grad, potom je potpisao peticiju za referendum i, apsurd tek dolazi – pozvao građane da ne izlaze na referendum, a onda sam na njega izašao i glasovao za investitora!

Čim su objavljeni rezultati ustvrdio je kako tu odluku treba poštovati, ali niti slovom nije kazao kako je više od 10 tisuća građana dalo jasnu poruku – ne želimo ovakav golf! Njegovi sljedbenici u pojedinim medijima „mudro“ su izračunali kako je „samo četvrtina“ Dubrovčana protiv. A te bih prigodničarske matematičare podsjetio kako je dosadašnja vladajuća koalicija apsolutnu vlast u Gradskom vijeću osvojila sa svega 9.334 glasa, a Vlahušić, s izlaznošću od 48 posto u prvom je krugu pobijedio sa svega 8.383 glasa, a u drugom krugu, na izlaznosti od 55 posto s 11.924 glasa. I onda takvi ljudi imaju obraza govoriti o tome kako je „samo deset tisuća Dubrovčana“, na izlaznosti od gotovo 32 posto, glasalo protiv ovakvog projekta golfa!

Dakle, riječ je o licemjerju bez granica. Golfonačelnik i njegova financijski zainteresirana sljedba nakon referenduma želi pokazati kako je zapravo bitka za Srđ završila. Nije! Nije ništa gotovo! Na izborima 19. svibnja imamo priliku kazniti to licemjerje i sve one koji su nas varali i omalovažavli po pitanju Srđa, ali i sve one koji su umiješani u ovaj pogubni projekt. Imamo priliku izabrati vlast koja neće saviti leđa pred bogatim investitorom. Deset tisuća sugrađana koji su kazali jasno „NE!“ – to mogu učiniti!

Nakon izbora nova će gradska uprava moći okrenuti novu stranicu u odnosu prema ovom projektu. UPU još uvijek nije došao pred vijećnike, pa je investitor, sportskim rječnikom, tek, zahvaljujući gradonačelniku, dijelu medija i oporbi koja nije motivirala građane jer je i ona sudjelovala u projektu, poveo u prvom poluvremenu. A drugo poluvrijeme slijedi iza izbora."
 

Pročitajte još

VLAHUŠIĆ OŠTRO Prije će deva kroz iglene uši, nego što će se napraviti Arena Lapad

Dulist

Andro Vlahušić: ‘Lex Vlahušić’ projekti ove su godine proračunu donijeli 120 milijuna kuna

Dulist

Objavljeni privremeni neslužbeni rezultati za Gradski kotar Lapad!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija