Aktualno

‘Nije dobro za pomorsko dobro’: Tribina u utorak u hotelu Hilton

'Nije dobro za pomorsko dobro': Tribina u utorak u hotelu Hilton

Srđ je Grad poziva na javne tribine “Nije dobro za pomorsko dobro” koje na Korčuli 27. veljače 2023. i u Dubrovniku 28. veljače 2023. zajednički organiziraju Srđ je Grad i Možemo!. Sudjeluju saborska zastupnica Sandra Benčić te županijski vijećnici Igra Šain Kovačević i Marko Giljača.

Kampanju NIJE DOBRO ZA POMORSKO DOBRO pokrenuli smo diljem obale kako bi građane upoznali sa štetnim elementima novog prijedloga Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama.

'Nije dobro za pomorsko dobro': Tribina u utorak u hotelu Hilton

Tribina na Korčuli održat će se u ponedjeljak, 27. veljače 2023. s početkom u 19 sati u Domu kulture na Korčuli, dok će se tribina u Dubrovniku održati u kongresnoj dvorani Hotela Hilton Imperial ovog utorka, 28. veljače 2023. u 19 sati.

Na dnevnom redu Sabora je novi Prijedlog Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama u kojem se tvrdi da su plaže najvažniji dio naše turističke ponude te da je novi Zakon nužan kako bi se osigurala bolja gospodarska valorizacija pomorskog dobra.
Međutim, taj Prijedlog Zakona, pun iznimaka i “može se” formulacija, omogućit će da naša obala i naše pomorsko dobro, koji su Ustavom definirani kao OPĆE DOBRO – dano na uživanje svima – postanu NEČIJE DOBRO.
Najvažnije, pod krinkom koncesioniranja kao modela upravljanja, Zakon će omogućiti višedesetljetnu uzurpaciju pomorskog dobra, a neprecizno definiranim dohranjivanjem te legalizacijom nasipavanja plaža, potaknuti devastiranje već narušene biološke raznolikosti našeg podmorja.

– Zbog svega toga, pokrenuli smo seriju tribina koje smo započeli u Komiži na Visu pa preko Splita, Pule i Rijeke, nastavljamo u Korčuli i Dubrovniku. Usporedno smo organizirali i peticiju #NIJEDOBRO kojom tražimo povlačenje prijedloga Zakona o pomorskom dobru. Do sada ju je potpisalo više od 25 tisuća ljudi! Pozivamo vas da nam se pridružite na tribini i podržite kampanju #NIJEDOBRO – ističu.

Pročitajte još

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

[FOTO] Na Orsanu započeli radovi za hangar VK Neptuna

Dulist

OD PETKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist