Aktualno

“Ničija zemlja” s 20 suvlasnika!

autobusi1

Čije je zemljište u Gosponom polju, u privremeni, posjed uzela tvrtka Libertas za zbrinjavanje gradskih autobusa?  

Iako su autobusi parkirani na zapadno gornje igralište, jedno je sigurno, oni nisu na gradskom zemljištu, odnosno prostoru u vlasništvu Dubrovačkih športskih objekata. To je u više navrata potvrdio i ravnatelj Cvijeto Bratoš, no unatoč tome direktor Libertasa Đuro Deranja tražio je od njega suglasnost.

– Mi se samo koristimo tim terenom, održavamo ga, čistimo da ne obraste kako bi se djeca mogla igrat na njemu, no ja sam Libertasu rekao da to nije naše – kazao je ravnatelj DŠO Bratoš. To saznanje očito Deranji nije smetalo za rješavanje njegovog gorućeg problema, koji bi 'privremeno' mogao potrajati mjesecima.

DuList je uvidom u katastarske čestice zemlje došao do popisa imena privatnih osoba koji su vlasnici čestice zemlje tog igrališta. Riječ je 20 naših sugrađana koji posjeduju teren na kojem su bez njihove suglasnosti Libertasovi autobusi pronašli parkiralište.
 
Kako doznajemo od jednog od suvlasnika zemljišta u Gospinom polju, Libertas je najprije 'okupirao' igralište, da bi tek naknadno iz Grada Dubrovnika dobili dopis kojeg potpisuje pročelnica Upravnog odjela za gospodarenje nekretninama, Marita Daničić, a u kojem traže dogovor oko višegodišnjeg najma…
 
Tko su vlasnici zemljišta na kojem su 'privremeno' parkirani Libertasovi autobusi, ali i procjene direktora Libertasa Đura Deranje za preseljenje na trajnu lokaciju pročitajte u tiskanom izdanju duLista.

Pročitajte još

[FOTO/VIDEO] Nevrijeme i pijavica nad Dubrovnikom

Dulist

PROVJERILI SMO Broj radnih dozvola već je dosegnuo 2022.!

Andrea Falkoni Račić

NEMOJTE NASJESTI Po internetu kruže prijevare koje ciljaju vaše bankovne podatke

Dulist