Aktualno

Niče lapadsko “gumno”

Koncentrični krugovi osvanuli su u ponedjeljak kasno popodne na križanju Pošte Lapad.

Ne, nije riječ o krugovima u žitu, koje su eventualno ostavili vanzemaljci, već o pripremama za gradnju kružnog toka na ovom križanju.
Iako se o gradnji kružnog toka na Pošti Lapad govori već duže vremena, tek se sada kreće i s njegovom realizacijom.
 
Naime, radovi započinju ovog tjedna, a kako nam je rečeno iz gradske uprave projekt će se raditi kroz program proširenog održavanja prometnica budući da se ne izlazi iz postojećih gabarita. Izvođač radova je Tehnogradnja s kojom Grad Dubrovnik ima ugovor o održavanju prometnica.

Tijekom izvođenja radova na lapadskom kružnom toku, trećem u Dubrovniku, a drugom izgrađenom u mandatu gradonačelnika Andra Vlahušića, promet će se uglavnom odvijati nesmetano. Paralelno s radovima na prometnici radit će se i oborinska odvodnja tako da se na ovom dijelu za vrijeme velikih kiša više neće stvarati poplave.

Osim toga, gradska uprava će duž ulice Kralja Tomislava, u sklopu istog projekta, s obje strane ceste urediti nogostup novim popločanjem. Sve to koštat će milijun kuna, a radovi bi trebali biti gotovo do glavne turističke sezone.

Gradnjom lapadskog 'gumna' Dubrovnik će u samo godinu dana dobiti još jedan kružni tok, koji se osim prometa rješavaju i poplave. To je ujedno drugi veliki infrastrukturni projekt koji će se završiti u mandatu aktualne gradske vlasti i gradonačelnika Vlahušića.

Više pročitajte u novom broju duLista koji je od danas u prodaji.

Pročitajte još

Državni inspektorat obavio više od 110 nadzora, najviše kazni ide pekarama!

Mia Njavro Banić

[FOTO/VIDEO] Operne dive poklonile Dubrovčanima predivnu glazbenu večer

Dulist

Riječki nadbiskup Mate Uzinić dobitnik priznanja Udruge za vjersku slobodu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija