Aktualno

NEVIĐENO Vlahušić montirao lance na Pilama!

pile blokada

Kao što je i najavio, gradonačelnik Andro Vlahušić postavio je fizičku zapreku na Pilama! Popodne je tako postavljen lanac na javnoj cesti kojim bi se ubuduće priječio prolaz turističkim autobusima neplatišama, odnosno onim turističkim agencijama koje su odbile ove sezone plaćati Vlahušićevu naknadu za zaustavljanje autobusa na Pilama, odnosno kako je on to lijepo upakirao – prekomjernu upotrebu gradskih prometnica.   

Ovako nešto ne samo da ne priliči turističkom Dubrovniku, nego silno podsjeća i na neke strašne dane u kojima su se na cestama postavljale blokade. Kome Vlahušić zapravo želi zapriječiti prolaz?

Desetak dubrovačkih agencija žalilo se na ovakvu, nezakonitu odluku i odbilo plaćati Vlahušićevu naknadu, na što je on uzvratio ovrhom, budući da je kako je sam u nekoliko navrata istaknuo, dug prema Gradu narastao na preko 4 milijuna kuna. Unatoč ovrsi, začuđuje gradonačelnikovo pribjegavanje ovakvoj vrsti nasilja.

Stvar je zapravo slijedeća. Vlahušić je u strah i panici iz dva razloga! Najprije, da je siguran u valjanost svoje odluke koju je proveo bez znanja i suglasnosti Gradskog vijeća pokrenuo bi tužbu protiv dubrovačkih agencija. Ukoliko bi njegovu odluku potvrdio Trgovački sud, ne samo da bi naplatio sva potraživanja od agencija već i 12 posto kamata te sudske troškove. Nadalje, a ono što ga posebno tišti je što mu ne polazi za rukom namaknuti novce koje je planirao u proračun i to 5 milijuna kuna od koncesije na žičaru na Srđu, 50 milijuna kuna od prodaje ulaznica na zidine, kao i novce od prekomjerne uporabe prometnica. A sve je to planirao u proračunu, istrošio se za izbore, a rebalans je tako blizu!!! 
 
Ovako, gradonačelniku Dubrovnika ne preostaje ništa drugo nego da izigrava šerifa na Divljem zapadu! Svima nama na sramotu!

 

Pročitajte još

U SPOMEN GORANU KOMLENCU Više od 250 trkača sudjelovalo u utrci u Orašcu

Dulist

[FOTO] PREDSTAVLJEN ROMAN ‘BLANK’ Životna ispovijest glumca Feđe Štukana

Dulist

DOBRE VIJESTI ZA VOZAČE Od utorka niže cijene goriva

Dulist