Aktualno

NESEBIČNIM DJELIMA SPASILI ŽIVOTE Uručena priznanja dobrovoljnim darivateljima krvi

U hotelu Valamar Lacroma u subotu je održana svečanost dodjele priznanja dobrovoljnim darivateljima krvi koju je Gradsko društvo Hrvatskog crvenog križa organiziralo u sklopu obilježavanja Dana dobrovoljnih darivatelja krvi, a koji se u Republici Hrvatskoj obilježava 25. listopada svake godine.

U svom obraćanju gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković je zahvalio svim darivateljima na njihovim nesebičnim i plemenitim djelima koja su u funkciji spašavanja ljudskih života, a podsjetio je i na druge društveno odgovorne aktivnosti koje Hrvatski crveni križ, Gradsko društvo Dubrovnik svakodnevno provodi, posebno istaknuvši njihovu ulogu u vremenu pandemije koronavirusa.

Posebna priznanja krv darovanu od pet do pedeset puta primilo je 57 darivatelja i 35 darivateljica. Među njima, za 35 puta darovanu krv zahvalnica i brončani znak uručeni su Dubravki Garmaz, dok su za 40 puta darovanu krv zahvalnicu i značku zaslužili Pero Brbora i Vlaho Lučić. Za 50 puta darovanu krv zahvalnice s brončanim znakom Hrvatskog crvenog križa primili su Silvio Bulić, Željan Petrić i Niko Šalja, koji se obratio u ime svih nagrađenih darivatelja.

Prigodnim govorima prisutnim dobrovoljnim darivateljima obratili su se predsjednik GDCK-a Antun Franković i ravnatelj Društva Živko Šimunović te voditeljica odjela transfuzijske medicine Opće bolnice Dubrovnik Dolores Martinović kao i izaslanica župana Dubrovačko-neretvanske županije Nina Skurić.

Pročitajte još

NA PUT IM STALE COVID MJERE Branitelji ove godine neće podići zastavu na ‘Toranj slobode’

Dulist

ZAČINIMO BOŽIĆ LJUBAVLJU Humanitarna akcija kuhanja bakalara na sv. Mihajlu

Dulist

Naši policajci obilježili Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija