Aktualno

NESEBIČNIM DJELIMA SPASILI ŽIVOTE Uručena priznanja dobrovoljnim darivateljima krvi

NESEBIČNIM DJELIMA SPASILI ŽIVOTE Uručena priznanja dobrovoljnim darivateljima krvi

U hotelu Valamar Lacroma u subotu je održana svečanost dodjele priznanja dobrovoljnim darivateljima krvi koju je Gradsko društvo Hrvatskog crvenog križa organiziralo u sklopu obilježavanja Dana dobrovoljnih darivatelja krvi, a koji se u Republici Hrvatskoj obilježava 25. listopada svake godine.

U svom obraćanju gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković je zahvalio svim darivateljima na njihovim nesebičnim i plemenitim djelima koja su u funkciji spašavanja ljudskih života, a podsjetio je i na druge društveno odgovorne aktivnosti koje Hrvatski crveni križ, Gradsko društvo Dubrovnik svakodnevno provodi, posebno istaknuvši njihovu ulogu u vremenu pandemije koronavirusa.

Posebna priznanja krv darovanu od pet do pedeset puta primilo je 57 darivatelja i 35 darivateljica. Među njima, za 35 puta darovanu krv zahvalnica i brončani znak uručeni su Dubravki Garmaz, dok su za 40 puta darovanu krv zahvalnicu i značku zaslužili Pero Brbora i Vlaho Lučić. Za 50 puta darovanu krv zahvalnice s brončanim znakom Hrvatskog crvenog križa primili su Silvio Bulić, Željan Petrić i Niko Šalja, koji se obratio u ime svih nagrađenih darivatelja.

Prigodnim govorima prisutnim dobrovoljnim darivateljima obratili su se predsjednik GDCK-a Antun Franković i ravnatelj Društva Živko Šimunović te voditeljica odjela transfuzijske medicine Opće bolnice Dubrovnik Dolores Martinović kao i izaslanica župana Dubrovačko-neretvanske županije Nina Skurić.

Pročitajte još

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist