Aktualno

NEOZLIJEĐENA, ALI DEHIDRIRANA HGSS Orebić spasio zalutalu planinarku na Sv. Iliji

HGSS stanica Orebić u nedjelju je provela uspješnu akciju spašavanja planinarke na Sv. Iliji.

-U 12.44 HGSS stanica Orebić zaprimila je poziv od centra 112 za pomoć planinarki koja je zalutala udaljivši se s planinarske staze na Sv.Iliji iznad Orebića. S planinarkom je uspostavljen kontakt te je utvrđena njena lokacija na nepristupačnom i opasnom terenu. U akciju kreću dvije zemaljske ekipe od 9 članova HGSS stanice Orebić s područja Orebića i Korčule te paralelno s njima iz baze Divulje kreće pomoć iz zraka, helikopter HRZ s dežurnim letačima spašavateljima HGSS iz stanica Zadar i Ogulin, a u Orebiću im se pridružuju i spašavatelji iz Orebića – ističu iz HGSS-a Orebić.

-Oko 15 sati planinarka je locirana iz helikoptera te neozlijeđena, ali dehidrirana, prebačena do Orebića i predana HMP Orebić na daljnju obradu. Akcija završava povratkom članova u bazu u 16.30 sati – naveli su.

Pročitajte još

Radionice za odgajatelje koji u izazovnim vremenima brinu o djeci ranog i predškolskog uzrasta

Dulist

ŠTO SE KRIJE IZA MISTERIOZNOG NESTANKA HARISA METHADŽOVIĆA? Majku je izgubio kao dječak, bolest ga je odvela u ovisnost. Svaki trag gubi mu se 2018.

Leona Rašica

Osnovana inicijativa TUP – urbana četvrt, zatražili sastanak s gradonačelnikom

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija