Aktualno

NEOZLIJEĐENA, ALI DEHIDRIRANA HGSS Orebić spasio zalutalu planinarku na Sv. Iliji

HGSS stanica Orebić u nedjelju je provela uspješnu akciju spašavanja planinarke na Sv. Iliji.

-U 12.44 HGSS stanica Orebić zaprimila je poziv od centra 112 za pomoć planinarki koja je zalutala udaljivši se s planinarske staze na Sv.Iliji iznad Orebića. S planinarkom je uspostavljen kontakt te je utvrđena njena lokacija na nepristupačnom i opasnom terenu. U akciju kreću dvije zemaljske ekipe od 9 članova HGSS stanice Orebić s područja Orebića i Korčule te paralelno s njima iz baze Divulje kreće pomoć iz zraka, helikopter HRZ s dežurnim letačima spašavateljima HGSS iz stanica Zadar i Ogulin, a u Orebiću im se pridružuju i spašavatelji iz Orebića – ističu iz HGSS-a Orebić.

-Oko 15 sati planinarka je locirana iz helikoptera te neozlijeđena, ali dehidrirana, prebačena do Orebića i predana HMP Orebić na daljnju obradu. Akcija završava povratkom članova u bazu u 16.30 sati – naveli su.

Pročitajte još

Vodovod savjetuje: Kako zaštititi vodomjere i instalacije od smrzavanja?

Dulist

DOJMOVI VJERNIKA NAKON REĐENJA ‘Prožimaju nas posebni osjećaji. Od biskupa očekujemo da nam bude pravi pastir’

Dulist

Danas se zaređuje novi dubrovački biskup mons. Roko Glasnović

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija