Aktualno

MOKOŠKI PRVAŠIĆI SJELI U KLUPE Franković: Do kraja godine očekujemo građevinsku dozvolu za nadogradnju škole

MOKOŠKI PRVAŠIĆI SJELI U KLUPE Franković: Do kraja godine očekujemo građevinsku dozvolu za nadogradnju škole

Prvašići su ovog ponedjeljka prvi put sjeli u školske klupe i krenuli u novu avanturu. U Osnovnoj školi Mokošica posjetio ih je gradonačelnik Mato Franković koji im je zaželio sretan početak nove školske godine uz puno zdravlja, sreće i zadovoljstva. Gradonačelnik je ovom prigodom i naglasio kako je izabrao posjetiti OŠ Mokošica jer se pred njom nalazi veliko investicijsko razdoblje.

-Očekujemo da ćemo do kraja ove godine dobiti građevinsku dozvolu za nadogradnju škole i da će Mokošica kroz nekih godinu i pol dana ući u sustav jednosmjenske nastave. To je ono što Grad želi napraviti u Mokošici, uz cestu i sve ostale investicije kako bi naši mali prvašići i buduće generacije sigurnije dolazile do svoje škole – rekao je Franković, a potom je zahvalio i svim učiteljima koji su se protekle godine snalazili u predavanju u ‘novom normalnom’.

-Više od godinu dana nalazimo se u novom normalnom, ali potpuno nenormalnom stanju u kojem nam živote diktira nevidljivi virus. Svi smo se morali prilagoditi, a najviše učitelji i na tome im uistinu zahvaljujem. Dragi roditelji, pred nama je vrijeme izazova. Vjerujem da ćete pronaći razumijevanje i za sve nas koji donosimo odluke. Nekad se one čine potpuno čudnima, ali stalno ih baziramo na preporukama epidemioloških službi – poručio je roditeljima Franković.

-Dragi prvašići, sve ćete ovo zaboraviti jer sam i ja zaboravio kada sam bio prvašić, a neki je dundo dolazio nešto govoriti. Ali, ono što sigurno nećete zaboraviti jest prvi susret s vašoj učiteljicom i prvi trenutak kada sjednete u klupe. U tom trenutku počinje vaše obrazovanje, vaša sreća, zadovoljstvo, nova prijateljstva i nova znanja, sve ono što nas sve skupa veseli. Time počinje vaše novo odrastanje. U tom odrastanju želim vam puno sreće, veselja, radosti i da nam netko od vas u budućnosti postane i gradonačelnik i predsjednik i župan i sve ono što treba biti i služiti našemu gradu i domovini – zaključio je gradonačelnik.

Kako je proteklo upoznavanje prvašića sa školom u OŠ Mokošica, pogledajte u fotogaleriji našeg Zvone.

Pročitajte još

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

[FOTO] Na Orsanu započeli radovi za hangar VK Neptuna

Dulist

OD PETKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist