Aktualno

MOKOŠKI PRVAŠIĆI SJELI U KLUPE Franković: Do kraja godine očekujemo građevinsku dozvolu za nadogradnju škole

Prvašići su ovog ponedjeljka prvi put sjeli u školske klupe i krenuli u novu avanturu. U Osnovnoj školi Mokošica posjetio ih je gradonačelnik Mato Franković koji im je zaželio sretan početak nove školske godine uz puno zdravlja, sreće i zadovoljstva. Gradonačelnik je ovom prigodom i naglasio kako je izabrao posjetiti OŠ Mokošica jer se pred njom nalazi veliko investicijsko razdoblje.

-Očekujemo da ćemo do kraja ove godine dobiti građevinsku dozvolu za nadogradnju škole i da će Mokošica kroz nekih godinu i pol dana ući u sustav jednosmjenske nastave. To je ono što Grad želi napraviti u Mokošici, uz cestu i sve ostale investicije kako bi naši mali prvašići i buduće generacije sigurnije dolazile do svoje škole – rekao je Franković, a potom je zahvalio i svim učiteljima koji su se protekle godine snalazili u predavanju u ‘novom normalnom’.

-Više od godinu dana nalazimo se u novom normalnom, ali potpuno nenormalnom stanju u kojem nam živote diktira nevidljivi virus. Svi smo se morali prilagoditi, a najviše učitelji i na tome im uistinu zahvaljujem. Dragi roditelji, pred nama je vrijeme izazova. Vjerujem da ćete pronaći razumijevanje i za sve nas koji donosimo odluke. Nekad se one čine potpuno čudnima, ali stalno ih baziramo na preporukama epidemioloških službi – poručio je roditeljima Franković.

-Dragi prvašići, sve ćete ovo zaboraviti jer sam i ja zaboravio kada sam bio prvašić, a neki je dundo dolazio nešto govoriti. Ali, ono što sigurno nećete zaboraviti jest prvi susret s vašoj učiteljicom i prvi trenutak kada sjednete u klupe. U tom trenutku počinje vaše obrazovanje, vaša sreća, zadovoljstvo, nova prijateljstva i nova znanja, sve ono što nas sve skupa veseli. Time počinje vaše novo odrastanje. U tom odrastanju želim vam puno sreće, veselja, radosti i da nam netko od vas u budućnosti postane i gradonačelnik i predsjednik i župan i sve ono što treba biti i služiti našemu gradu i domovini – zaključio je gradonačelnik.

Kako je proteklo upoznavanje prvašića sa školom u OŠ Mokošica, pogledajte u fotogaleriji našeg Zvone.

Pročitajte još

Vodovod savjetuje: Kako zaštititi vodomjere i instalacije od smrzavanja?

Dulist

DOJMOVI VJERNIKA NAKON REĐENJA ‘Prožimaju nas posebni osjećaji. Od biskupa očekujemo da nam bude pravi pastir’

Dulist

Danas se zaređuje novi dubrovački biskup mons. Roko Glasnović

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija