Hrvatska

‘NEMA SUKOBA INTERESA ‘Kotromanović već našao novi posao

ministri obrane kotromanovic leko 221015 9

Bivši ministar obrane Ante Kotromanović čini se da je našao posao u kompaniji Crodux derivati dva umirovljenog generala Ivana Čermaka. Naime, Kotromanović je od Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa zatražio službeno mišljenje smije li se zaposliti u Čermakovoj tvrtki.

Dalia Orešković, predsjednica Povjerenstva, rekla je za tportal da su pozitivno odgovorili na Kotromanovićev upit, piše tportal.hr

‘Kako nije bilo poslovnog odnosa između Ministarstva obrane dok mu je na čelu bio Ante Kotromanović i Croduxa, ne postoji zakonska zapreka da on s njima stupi u radni odnos. Jedino ograničenje je da ne može biti član uprave ili nadzornog odbora’, objasnila je Orešković.

Podsjetimo, Kotromanović je za vrijeme afere Oktan, kad je bivši ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak optužio Crodux da prodaje nekvalitetno gorivo, dao javnu podršku Čermaku fotografirajući se na njegovim benzinskim postajama.

Tad je iz MORH-a pojašnjeno da on to radi kao privatna osoba i da ministarstvo nabavlja gorivo iz Ine.

Krajem prosinca prošle godine, nakon parlamentarni izbora, Kotromanović je za Slobodnu Dalmaciju rekao da napušta politiku i odlazi raditi u SAD, u Washington, za jedan odvjetnički ured.

Mediji su tad pisali da je našao posao savjetnika u odvjetničko-lobističkoj kući Patton Boggs gdje je partner Luka Mišetić, odvjetnik generala Ante Gotovine, a bivši HDZ-ov ministar vanjskih poslova Miomir Žužul savjetnik za međunarodne odnose.

Međutim, Kotromanović je nakon toga javnost obavijestio da su to sve nagađanja i da još nije donio konačnu odluku gdje će, koji posao i za koju tvrtku raditi.

Pročitajte još

TKO PROPUSTI ROK, SNOSIT ĆE POSLJEDICE Ako ste zaštićeni najmoprimac, prijavite se u Registar stanova!

Dulist

MAĐARSKI I TALIJANSKI BORBENI ZRAKOPLOVI Iduća dva mjeseca bi trebali štititi hrvatsko nebo

Dulist

OD PREVLAKE DO ILOKA Biciklistički maraton u spomen ubijenih redarstvenika u Borovu selu

Dulist