Aktualno

NEMA SUKOBA INTERESA Imovinska kartica Dubravke Šuice je uredna

Dubravka SUICA in the EP in Strasbourg

Odbor za pravne poslove Europskog parlamenta (JURI) na zatvorenom je sastanku prošli tjedan potvrdio da je u slučaju Dubravke Šuice sve u redu s njezinom prijavom imovine te da ne postoji sukob interesa, doznaje Jutarnji list. Isto je potvrđeno još za 14 drugih budućih povjerenika Europske komisije, ali za ostale je Odbor zatražio dodatna objašnjenja zbog nejasnih elemenata u njihovim prijavama imovine i potencijalnih interesa.

Na zadnjem zasjedanju Odbora vođena je, doznajemo, prilično oštra rasprava o imenovanim povjerenicima, ponekad i uz politička prepucavanja zastupnika u ovom važnom odboru. Zeleno svjetlo ovog odbora, odnosno potvrda o nepostojanju sukoba interesa, ključan je preduvjet za održavanje postupka saslušanja budućih povjerenika od strane nadležnih odbora. Za čak 11 drugih kandidata odbor je zatražio dodatne informacije i pojašnjenja o kojima će se raspravljati u srijedu.

Uz Šuicu ovaj prvi korak “provjere” prošli su još Dombrovskis, Šefčović, Vestager, Hogan, Schinas, Dalli, Schmid, Gabriel, Lenarčić, Timmermans, Urpilainen, Johansson, Gentiloni i Simson.

Više pročitajte ovdje.

Pročitajte još

LEO AJDUKOVIĆ IZ ACI MARINE DUBROVNIK Nautičari stigli mjesec dana ranije nego 2020.

Andrea Falkoni Račić

Lucijana Leoni nova počasna konzulica u Dubrovniku

Dulist

NAGRADNA IGRA UZ OKRUGLIH 500 Napolitanska pizza i koktel iz Papillona

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija