Crna kronika

Nema homofobnog napada!

blank

Nakon što je u medije izašla priča o homofobnom napadu taksista na djevojku homoseksualne orijentacije, duList doznaje kako postoji i druga verzija ove priče – pomalo drugačija od onog što su mediji prenijeli.

Naime kako doznajemo iz naših izvora bliskih cijeloj situaciji, zbog ovog incidenta u policijsku postaju na razgovor je dovedeno pet osoba, od toga taksist R.P. kojeg se proziva  za homofobni napad, njegov kolega koji je svjedočio dijelu događanja na Pilama gdje su se cure ukrcale, kao i navodno napadnuta cura i njezine dvije prijateljice.
Dok prva verzija priče govori kako se 'napad' dogodio zbog netrpeljivosti, prema našim saznanjima istina je malo drugačija.

Točnije, cure su bile 'mrtve pijane' i cijeli sukob počeo je nakon što im je taksist prigovorio da će mu se ispovraćati po autu. Nakon kratkog vremena one su tražile izaći iz automobila i rekle kako će pronaći drugi taksi, nakon čega je navodno ponovno došlo do verbalnog sukoba, a potom je uslijedio i udarac.

No prema našim izvorima suprotno ranijim medijskim napisima prvi udarac uputila je djevojka, na što je taksist, koji je zbog fizionomije djevojke mislio da je riječ o mlađem muškarcu, uzvratio. Djevojka je pala na pod kada su i nastale ozljede koje su vidljive na fotografijama koje je objavio jedan nacionalni list, a nakon toga je cijelu stvar policiji prijavio taksist, a ne djevojka/e.

Inače, kako doznajemo, djevojka koja je taksista prozvala za homofobni napad prošli četvrtak te večeri nije niti spomenula ljubljenje s prijateljicom, a niti je bilo spomena toga kako od njezinih prijateljica tako i taksista koji su bili u policiji. Prema informacijama kojima raspolaže duList njoj je izmjereno i gotovo dva promila alkohola u krvi te večeri.

POLICIJA:NIJE BILO KAZNENOG DJELA!

Na naš upit očitovanje o ovom događaju dala je i PU DN. Njihovo priopćenje donosimo u cjelosti

U odnosu na sukob koji se dogodio 22. kolovoza 2013. g. u ranim jutarnjim satima u ulici Brsalje bb u Dubrovniku, a u kojem sukobu su sudjelovali 24-godišnjakinja i 44-godišnjak, policija je po zaprimljenoj dojavi provela kriminalističko istraživanje kojim su obuhvaćeni svi sudionici i svjedoci ovog događaja, a temeljem kojeg je utvrđena sumnja da su 24-godišnjakinja i 44-godišnjak počinili prekršaj iz čl. 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Kriminalističkim istraživanjem nisu utvrđeni elementi kaznenog djela, a u izjavama koje su policiji dali sudionici kao i svjedoci događaja ne spominju se nikakve okolnosti koje bi na bilo koji način ukazivale na zločin iz mržnje. Naime, u svojim izjavama oni navode da je do narušavanja javnog reda i mira došlo isključivo zbog alkoholiziranosti djevojaka. U spomenutom sukobu 24-godišnjakinja je zadobila lakše tjelesne ozljede, a provedenim alkotestiranjem utvrđena joj je koncentracija alkohola od 1,81 g/kg. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja oni su uz optužni prijedlog zbog narušavanja javnog reda i mira dovedeni u Prekršajni sud u Dubrovniku.

Također napominjemo da ovoj Policijskoj upravi tijekom ovog ljeta nije prijavljen niti jedan događaj koji bi ukazivao na počinjenje zločina iz mržnje kako se to prenosi u pojedinim medijima.

 

 

Pročitajte još

MUP UPOZORAVA NA LAŽNE PORUKE Pripazite ako su vam stigli ovakvi mailovi!

Dulist

MOTOCIKLIST PREVEZEN U BOLNICU Prometna u Baćini

Dulist

PROMETNA NA ILIJINOJ GLAVICI Sudar dva automobila i taksija

Dulist