Grad

NEKI OD NJIH SU GNJUSNI Dubrovački muzeji zbog govora mržnje onemogućili komentare na društvenim mrežama

Mačka Anastazija posljednjih je nekoliko dana glavna tema ne samo u Dubrovniku, već i u cijeloj Hrvatskoj, a njezina priča dospjela je i u strane medije. Svi tako pričaju o njezinoj ‘deložaciji’, odnosno uklanjanju kućice koju je za nju izgradio Srđan Kera, a zbog toga su na udaru kritika upravo bili Dubrovački muzeji koji su kućicu i maknuli. Kako smo proteklog petka pisali, zbog velikog revolta sugrađani su pozivali sve da sruše ‘rejting’ Dubrovačkih muzeja na društvenim mrežama negativnim komentarima. Njihova ocjena tako je ‘pala’ na svega 1,2 strelovitom brzinom. Međutim, to zacijelo nije bilo dovoljno pa su ih nastavili i dalje zasipati negativnim komentarima. Štoviše, većina komentara toliko je gnjusna i puna mržnje da Dubrovački muzeji nisu imali što drugo nego onemogućiti komentiranje.

-Zbog iznimno velike količine govora mržnje upućene djelatnicima Dubrovačkih muzeja posljednjih nekoliko dana, privremeno smo onemogućili komentiranje na društvenim mrežama. Mačku Anastaziju nitko nije deložirao, niti ozlijedio. Ona, kao i sve druge gradske mačke, i dalje boravi na trijemu Kneževa dvora – poručili su iz Muzeja, a potom su i napravili ‘screenshotove’ nekih od komentara. U njima im se poručuju kako osobno i pojeidnačno tako i kao instituciji najgore moguće stvari koje stvarno ne služe na čast nikome.

Foto: Dubrovački muzeji

Pročitajte još

[FOTO] Konferencija o jačanju otpornosti srednje, istočne i jugoistočne Europe

Dulist

ODRŽIVOST U TURIZMU Održana radionica u sklopu SUSTOUR projekta

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija