Aktualno

Nekada su sreću dijelili u Dubrovniku, a sada ga otprema u zatvor. Boško Balaban osuđen zbog neuzdržavanja djece

12.09.2015., Zagreb - Iva i Bosko Balaban sa kcerkom Tashom prosetali Cvjetnom trgom. "nPhoto: Luka Stanzl/PIXSELL

Bivši Vatreni Boško Balaban i Kraljica Hrvatske 1995., danas poduzetnica Iva Radić u braku su bili 17 godina, no nisu uspjeli ostati u dobrim odnosima niti zbog djece zbog čega je Iva, kao njihov zakonski skrbnik, pravdu morala potražiti na sudu, donosi Slobodna Dalmacija.

Bivši nogometaš šest godina, otkako su se on i bivša manekenka rastali, ne plaća uzdržavanje za vlastitu djecu i odbija bilo kakvu mogućnost dogovora.

Općinski kazneni sud u Zagrebu  u proljeće 2021. proglasio je Balabana krivim zbog neuzdržavanja djece te ga osudio na jedinstvenu zatvorsku kaznu u trajanju od godine dana, s uvjetnom kaznom od četiri godine. O tome je prvotno pisao Zagreb.info koji je objavio presudu iz koje je vidljivo da je Balaban na sudu izjavio da je umirovljenik s povremenim prihodima, iako je u posjedu nekoliko vrijednih nekretnina u Rijeci, Istri i u Zagrebu.

Balaban je, bilo je vidljivo iz presude, zbog neuzdržavanja vlastite djece svojeg sina uskratio za 104.781.,00 kuna, mlađu kćer za 102.558,60 kuna i stariju za 91.250,60 kuna, sve skupa oko 300.000 kuna. Sud je tad bivšem nogometašu naložio kako uz redovitu isplatu alimentacije u roku od dvije godine mora isplatiti dug, a ako ne ispuni te uvjete, sud može povući odluku o uvjetnoj kazni i bivši nogometaš u tom slučaju ide u zatvor.

Na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu u srpnju ove godine donesena je pravomoćna presuda prema kojoj je bivšem nogometašu opozvana uvjetna osuda te mu je određena zatvorska kazna od godinu dana zbog neplaćanja uzdržavanja za svoju maloljetnu djecu. Prema presudi Balaban ide u zatvor u siječnju 2024. jer nije podmirio dug za uzdržavanje djece koji sad već iznosi oko 600.000 kuna.

Iva i Boško su se, kako doznajemo, nakon razvoda nagodili o visini uzdržavanja, no kako se on nije pridržavao dogovora, Iva je bila primorana pokrenuti ovrhu što nije polučilo uspjeha jer Balaban je svu imovinu i prihode prenio u BiH, pa joj nije preostalo ništa drugo nego da pravdu potraži na sudu, odnosno da pokrene kazneni progon.

Iva je Balabanu više puta nudila mogućnost rješavanja tužbe mirnim putem, no Balaban nije imao sluha za to. Nije se pojavljivao na ročištima te je promijenio nekoliko odvjetnika kojima je otkazao punomoć. Trenutačno nema odvjetnika.

S obzirom da nije postupio po presudi Kaznenog suda iz 2021. uvjetna osuda je povučena i izrečena mu je zatvorska kazna.

Bivši nogometaš bio je procesuiran i zbog obiteljskog nasilja pa je lani u prosincu prenoćio u pritvoru zbog prijetnji nakon čega mu je izrečena mjera zabrane pristupa bivšoj supruzi.

Podsjetimo, par se 2002. vjenčao upravo u Dubrovniku u Hotelu Excelsior, a dok su bili u braku često ih se moglo vidjeti i na Stradunu.

Foto: Iva i Boško Balaban 2015./Luka Stanzl/PIXSELL 

Pročitajte još

UZ DAN DUBROVAČKIH BRANITELJA Otvorena izložba o školskom brodu ‘Jadran’

Dulist

Sutra se po prvi put otvara klizalište u Mokošici

Dulist

PRVAŠIĆI LAPADSKE ŠKOLE ‘Sveti Nikola donosi poklone, slatkiše i veselje!’

Dulist